Vali Daşöz Turgutluyu ziyaret etti

Vali Daşöz Turgutluyu ziyaret etti


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Turgutluda çeşitli programlara katıldı.
     Daşöz, 251 Bin Dev Öğrenci projesi kapsamında Salihli ilçesine gerçekleştirdiği ziyarette, 2009 yılında buhar kazanlarında meydana gelen patlamadan dolayı büyük hasar oluşan ve üst düzey yönetimi tarafından faaliyetleri durdurulan Turgutlu TUKAŞ Fabrikasının yerine, eğitim kampüsü yapımı için başlatılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Alanın eğitim kampüsü haline getirilmesi için görüşmelerin sürdüğünü belirten Daşöz, Büyük bir alan, eğitime kazandırılması oldukça önemli bir konu. Turgutlu çok büyük ve hızla gelişen bir ilçe. Şehir içerisindeki okulların buraya taşınması şehrin içerisindeki diğer hizmetleri kolaylaştıracak. Hayırseverlerimizin desteğiyle bu alan lise ve dengi okullar için kullanılacak. Gerekirse bazı hizmet birimlerini de buraya taşıyabiliriz diye konuştu.
     Daşöz, Kocatürk Kolejini de ziyaret ederek, 5. sınıf öğrencisi Ecesu Canın yazdığı şiir kitabı tanıtımına katıldı.
     Okulun matematik projesi yarışmasında dereceye giren öğrencilere de hediyeler veren Daşöz, şöyle konuştu:
     251 Bin Dev Öğrenci projesinin hayata geçişini memnuniyetle izliyorum. Bu büyük yüreklerden böyle başarılı ve takdir edilesi projeler karşısında oldukça mutlu oluyorum. Ancak eğitimde her şey sınav ve skorsal başarılara endeksli olmamalı, çocuklarımız sosyal toplum bilinciyle yetiştirilmeli. Başarı, mutlulukla pekişiyorsa anlam kazanıyordur.
     Vali Daşöz, Turgutlu Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulunda düzenlenen aşure etkinliğine de katıldı.
    
     Muhabir: Erkan Şimşek / Halil Şahin
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Vali Daşöz Turgutluyu ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER