Vali Coş ve Müftü Gökce, STK

Vali Coş ve Müftü Gökce, STK temsilcileriyle bir araya geldi


ADANA (A.A) - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve İl Müftüsü Arif Gökce, sivil toplum örgütü ve dernek başkanlarıyla bir araya geldi.
     Toplantıya Vali Hüseyin Avni Coş ve İl Müftüsü Arif Gökcenin yanı sıra Alevi Kültürünü Araştırma Vakfı, Akdeniz Sağlık ve Kültür Derneği, Karayusuflu Kültür Derneği, Kayışlı Mahallesi Eğitim Derneği, Akkapı Kültür Yardımlaşma ve Eğitim Derneği, Karataş Alevi Kültür ve Dayanışma Derneği başkanları ve üyeleriyle birlikte din görevlileri de katıldı.
     Müftü Arif Gökce, söz konusu derneklerin müracaatı üzerine mahallelerde Kuran kursları açılmasıyla ilgili değişik tarih ve zamanlarda görüşmeler yapıldığını, 14 din görevlisinin 14 ayrı sınıfta Kuran eğitimi verebileceği sınıflar oluşturulduğunu belirterek, bu çalışmanın kış döneminde de devam ettirileceğini ifade etti.
     Vali Hüseyin Avni Coş da, dernek başkanları ve üyeleriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirerek, şunları kaydetti:
     Öz kardeşler arasında bile ayrılıklar gayrılıklar olabilir. Bu ayrılıklar asla kardeşliğe zarar vermez. Toplumumuzu birbirine düşürmek isteyen, toplumun aslında zenginliğini sağlayan küçük farklılıkları büyük çatlaklar haline dönüştürmeye gayret edip, o çatlaklarda nüfus etmek suretiyle bünyemizi tahrip etmek isteyen bir takım şahısların, zihniyetlerin her zaman, tarihte de bugünde mevcut olabileceği bir vakadır. Bizlere düşen uyanık olmaktır, dikkatli olmaktır. Bir birimizle ne kadar çok selamlaşırsak, birbirimizle ne kadar çok paylaşırsak, dertleşirsek sorunlarımız o kadar çok azalacaktır. Sevincimizde mutluluğumuzda artacaktır.
    
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Vali Coş ve Müftü Gökce, STK Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER