Vali Çınarın 10 Kasım Atatürkü Anma

Vali Çınarın 10 Kasım Atatürkü Anma Günü mesajı


MUŞ (A.A) - Vali Ali Çınar, 10 Kasım Atatürkü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Çınar, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün, fikirleri, başarıları, eserleri, birleştirici ve bütünleştirici yapısıyla, tarih sahnesine adını altın harflerle yazdırdığını belirtti.
     Atatürkün, kahraman Türk milletiyle girdiği milli mücadele ve Kurtuluş Savaşı sonunda, Cumhuriyeti kurduğunu ifade eden Çınar, şunları kaydetti:
     Atatürk, bu güzel vatanı bizlere emanet etmiştir. Cumhuriyetin emanetçileri olarak, milletin refahı ve huzuru için, bizlere hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma idealini gerçekleştirmek ve Türkiye Cumhuriyetini kuruluşunun 100. yılında, dünyanın her alanında gelişmiş 10 ülke arasında olmasını sağlamak, onun mirasına sahip çıktığımızın en büyük göstergesi olacak. Aynı şuur, inanç ve bilinçle kutsal emaneti bizden büyük bir onurla devralmaları için, bu hedefi genç kuşaklarımıza öğretmemiz, Atatürkün Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacak, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır sözünü, önce bizlerin, sonra da gelecek nesillerin şiar edinmesini sağlamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürkü aramızdan ayrılışının 74. yıl dönümünde, saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vali Çınarın 10 Kasım Atatürkü Anma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER