Vali Cengizden 24 Kasım Öğretmenler Günü

Vali Cengizden 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı


SİNOP (A.A) - Sinop Valisi Ahmet Cengiz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Cengiz, mesajında, bir milletin çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesinin ancak eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabileceğine işaret etti.
     Kalkınmanın da temel şartının şüphesiz eğitim ve öğretim olduğunun altını çizen Cengiz, Gelişen dünya ve onun şartları ile ileriye doğru gitmek, sadece ve sadece eğitimle gerçekleşir. Bir milletin çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi ancak eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabilir. Kalkınmanın da temel şartı hiç şüphesiz eğitim ve öğretimdir dedi.
     Öğretmenliğin sevgi, şefkat ve fedakarlık mesleği olduğunu ifade eden Cengiz, şunları kaydetti:
     Öğretmenlik ülkemizin gelişerek muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkması ve uluslararası camiada saygın bir ülke haline gelmesi için en önemli meslek grubudur. Onların verdikleri bilimsel, çağdaş, mesleki ve sosyal eğitimle güçlü ülke bilgili ve gelişmelere açık bireyler yetişecek, geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir toplum oluşturulacaktır. Cumhuriyetin erdemini öğreten, milletçe topyekun çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen ve bu hedefe ulaşmak için de kararlılıkla yürüyen öğretmenlerimiz, yetiştirdikleri öğrencilerinin vatan sevgisi, fikir hürriyeti ve insanlık meziyetinin kıymetli birer timsali olmalarını sağlamak için yüce bir görev üstlendiklerini, Ulu Önder Başöğretmen Atatürkün, Öğretmenler, yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır sözleri, Türk öğretmenine duyduğu güvenini ve beklentiyi ifade etmektedir. Ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allahtan rahmet, emekli ve halen görevde olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam dilerken, tüm değerli öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Vali Cengizden 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER