Vali Çakır, RTSO Başkanı Ofluoğlunu ziyaret

Vali Çakır, RTSO Başkanı Ofluoğlunu ziyaret etti


RİZE (A.A) - Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlunu ziyaret etti.
     Vali Çakır, ziyaretin ardından RTSOnun aylık olağan meclis toplantısına katıldı. Çakır, burada yaptığı konuşmada, devletin var olma sürecinde sivil toplum kuruluşlarına her zaman ihtiyaç duyulduğunu belirterek, taşrada ise sivil toplum kuruluşlarından olan beklentilerin daha da yüksek olduğunu söyledi.
     Modern dünyanın gelişiminde sivil toplum kuruluşlarının her zaman öncülük yaptığını ifade eden Vali Çakır, İhracatımızın omurgasını oluşturan sizlerin, yeni dünya düzeninde yatırımcılarımızın önünü açmak için tüm aktörleri kullanacağınızı biliyorum. Toplum olarak üretim psikolojisinden uzaklaşıp tüketim psikolojisine yöneldiğimizi görüyorum. Bu psikolojiyi yıkmak için basını ve üretim değerlerimizi ortaya çıkartacak rol modelleri de kullanarak belgesel filmler, spotlar hazırlanmalı ve yeni nesli üretici bir toplum olma yolunda bilinçlendirmemiz gerekir. Bu yönde hazırlanacak projelere bu meclisin destek vereceğine inancım tamdır dedi.
     Vali Çakır, Rizenin ticaret potansiyeline ilişkin yaptığı değerlendirmede ise şunları söyledi:
     Rizenin pazarlara olan uzaklığı malum, ama bu konudaki dezavantajımızı ulaşım akslarını iyi kullanarak aşmamız mümkün. Sarp Sınır Kapısına olan yakınlığımız, Rize Limanımız ve Ovit tünelinin açılmasıyla Rizenin önünde yeni ufuklar açılacaktır. Bu doğrultuda, Kalkandere ve Ardeşen Organize Sanayi Bölgelerinin kurulması konusundaki çalışmalarda, sistemli ve programlı hamleler yapmalıyız. Rize olarak ticaret konusunda kendimize yeni hedefler ve yeni enstrümanlar belirlemeliyiz. Bu anlamda turizm altyapısı konusunda gerekli hamleleri bir an önce yaparak, turizm değerlerimizi gerektiği gibi pazarlayabilmeli ve mevcut değerlerimizi cilalayıp ortaya koyabilmeliyiz.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Vali Çakır, RTSO Başkanı Ofluoğlunu ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER