Vali Aksoydan SAMMEYe ziyaret

Vali Aksoydan SAMMEYe ziyaret


SAMSUN (A.A) - Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Meyvecilik Gıda Sanayi ve Ticaret AŞyi (SAMMEY) ziyaret etti.
     Ziyarette Vali Aksoy, hasadı yapılan meyveler hakkında bigiler aldı.
     Burada konuşan Aksoy, SAMMEYin bölgedeki çiftçilere örnek olabilecek bir tesis kurulduğunu belirterek, Sizler burada yaptığınız çalışmayla bu işin bölgemizde ve ilimizde bir araya gelinerek yapılabilir olduğunu herkese göstermiş oldunuz. Ben bu örnek ve öncü davranışınızdan dolayı sizleri kutluyor, burada yapılan başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum dedi.
     SAMMEY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kasap ise 2005 yılında kurulan SAMMEY AŞnin Bafra ve Çarşamba ovalarındaki çiftçilere de öncülük yaptığını kaydetti.
     SAMMEY olarak 650 dönüm ekili arazi üzerinde elma, armut, şeftali, nektari ve kiraz olmak üzere 5 çeşit meyve üretimi yaptıklarını belirten Kasap, şöyle konuştu:
     Çiftlikte bu yıl bin 200 ton hasat yapılmıştır. Hasadı yapılan ürünlerimizin tamamı iç piyasada değerlendiriliyor. Biz bu işletmemizi ihracat düşüncesiyle kurduk ama şu anda iç piyasaya ancak yetişebiliyoruz. O yüzden de kendimizi Avrupa standartlarına uygun üretim yapmaya alıştırdık. Bundan kesinlikle taviz vermiyoruz. Bu böyle devam edecek. Bizim şu anki üretimimiz ihracat için yeterli değil. İhracat yapabilmemiz için en az 10 bin tona ulaşmamız gerekiyor. Bu hedefe ulaşmamız epey bir zaman alır. Biz tek başımıza ihracat hedefine koşarsak bu zaman alacak. İhracata dönük çalışan bizden başka firma yok. Biz burayı kurarken Karadenizdeki bu açığı özellikle Çarşamba ve Bafra ovalarındaki ihracat eksikliğini gidermek için kurduk. İhracat yapılabilmesi için çiftçilerimize öncülük ettik.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Vali Aksoydan SAMMEYe ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER