Vali Ahmet Aydın:

Vali Ahmet Aydın: Güvenlik olmadan, barış olmadan yatırım olmuyor


SİİRT (A.A) - Siirt Valisi Ahmet Aydın, Güvenlik olmadan, barış olmadan yatırım olmuyor dedi.
     Vali Aydın Siirt Kültür Merkezinde düzenlenen Dicle Kalkınma Ajansı 2013 yılı mali destek çağrısı bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, bu yıl da Siirt ve Şırnak illerine tarımsal alanda pozitif ayırımcılık tanınacağını belirterek, Siirtin bundan yeteri kadar yararlanması gerektiğini söyledi.
     Siirtteki yatırımcılar ile kuruluşlarının destek programından faydalanması için güzel projeler hazırlamaları gerektiğini belirten Aydın, şöyle konuştu:
     Yeni sistemde güzel projeler hazırlayalım. Siirt Yatırım Destek Ofisinde çok canla başla çalışmalar yapılıyor. Size yardımcı olmak için görevliler büyük çaba harcıyorlar. Yatırımcılar, sürekli gezilerek bilgilendiriliyor. Ancak huzurun olmadığı yerde yatırım da olmuyor. Güvenlik olmadan, barış olmadan yatırım yapılmıyor. Ne kadar destek verirseniz verin yatırımcı çekiniyor. Ayrılan 25 milyon lira tutarındaki ödenek az değil. Hep birlikte çalışarak bu miktarın 8-10 milyon lirasını alalım.
     Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay ise bu yıl 3 mali destek programında toplam 25 milyon 337 bin lira kaynak sağlanacağını söyledi.
     Belediye Başkanı Selim Sadak ise, İmralıdaki görüşmelerden çok umutlu olduklarını ve bu görüşmelerin kendisine kış aylarında bahar havası yaşattığını belirterek ilde yatırımların yapılabilmesi için huzur ve güvenin olması gerektiğini dile getirdi.
     Toplantıya Rektör Prof. Dr. Murat Erman, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, bazı kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Özgür Çalapkulu ile iş adamları ve sanayiciler de katıldı.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş-Ayhan Mergen/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER