Vakıflar Haftası

Vakıflar Haftası -Hatay Valisi Lekesiz, Vakıflar Bölge Müdürlüğü heyetini kabul etti


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Vakıflar Haftası kutlamaları kapsamında Vakıflar Bölge Müdürü Ali Kaya ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
     Lekesiz, kabulde yaptığı konuşmada, söz konusu vakıflar olunca dolu dolu kutlamaların yapılması gerektiğini, çünkü ataların inşa ettiği, derin izleri olan bir çok eserin kentte yer aldığını söyledi.
     Vakıfların medeniyet yürüyüşünde ve Türk kimliğinin oluşmasında çok büyük bir etkisi bulunduğunu ifade eden Lekesiz, bireyin toplumla, toplumun da bireyle bütünleşmesi için vakıfların çok önemli bir rol üstlendiğini kaydetti.
     Lekesiz, vakıf eserlerinin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatın şekillenmesinde çok önemli etkilerinin bulunduğunu, bu eserlere sahip çıkılmasının milli bir görev olduğunu dile getirdi.
     Kentte bulunan tüm vakıf eserlerinin bir program dahilinde 2014 yılı sonuna kadar yenilenme ve yeniden hayata döndürülme çalışmalarının tamamlanmasının planlandığını belirten Lekesiz, 82 vakıf eserden 29unun restorasyon ve yenileme çalışmasının yapıldığını bildirdi.
     Vakıflar Bölge Müdürü Kaya da her yıl mayıs ayında kutlanan Vakıflar Haftasının bu yıl Balkan Vakıfları temasıyla hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanmaya çalışılacağını söyledi.
     Bu kutlamalarda amacın vakıflar bilinci ve kültürünün gelecek nesillere aktarılması olduğunu ifade eden Kaya, yoksula, fakire ve düşküne yardım etme konusunda çok önemli bir misyon üstlenen vakıf bilincinin toplumda yerleşmesi için önemli projeler yapıyoruz dedi.
     Ziyarete Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ali Türetken ve bazı temsilciler katıldı.
     (KLÇ-İSÖ-AG)

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER