Vakıflar haftası

Vakıflar haftası -Kırklareli Valisi Yaman: -"Vakıflar, köklü tarihsel gelenekleri ve sundukları hizmetlerle kültürümüzün önemli halkaları olarak varlıklarını günümüze kadar sürdürmüşlerdir"


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, vakıfların, köklü tarihsel gelenekleri ve sundukları hizmetlerle kültürün önemli halkaları olarak varlıklarını günümüze kadar sürdürdüklerini bildirdi.
     Vali Yaman, Vakıflar haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, vakıfların kurumsallaşmış bir yardım anlayışının temsilcisi olduğunu belirtti. Vakıflar ile geçmişin gelecekte de yaşatıldığını ifade eden Yaman, şunları kaydetti:
     "Milletimizin yardımseverlik, birlik ve dayanışma gibi değerlerini yaşama geçiren vakıflar, birlikteliğimizin güçlenmesini sağlamakta, yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızı yönlendirerek, amaçlarına ulaşmalarına yardımcı olmaktadırlar.
     Eğitimden, sağlığa, kültüre, şehirciliğe ve bayındırlığa kadar birçok alanda geçmişten günümüze değerli hizmetler gerçekleştiren vakıfların, ülkemizin gelişme sürecindeki yeri ve önemi inkar edilemez. Vakıf kurumunun yaşatılarak geleceğe taşınması yönünden Vakıflar haftasının önemli işlevi olduğuna inanıyor, insanlar arasında sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın sürekli olması amacıyla vakıf kurulmasını ve yaşatılmasını destekliyoruz. Vakıflar, köklü tarihsel gelenekleri ve sundukları hizmetlerle kültürümüzün önemli halkaları olarak varlıklarını günümüze kadar sürdürmüşlerdir."
    
     Muhabir: Salim Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER