Üzümlülü öğrencilerden 5 ayrı proje

Üzümlülü öğrencilerden 5 ayrı proje -Öğrenciler, projeleriyle Erzurumdaki bölge yarışmasına katılacak


ERZİNCAN (A.A) - Üzümlü Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, hazırladıkları 5 ayrı projeyle TÜBİTAKın bölge yarışmasına katılacak.
     Üzümlü Kız Teknik ve Meslek Lisesinin 10-11. sınıf öğrencileri, TÜBİTAKın yarışması kapsamında Kolay Bul, Kolay Yaşam, Kolay Doktorun, Kolay Çiftlik ve Kolay Havayı Temizleme adlı 5 ayrı proje hazırladı.
     Bilgisayar öğretmeni Emre Avuçlu nezaretindeki 10 öğrencinin hazırladığı projeler, Erzincandaki elemeleri geçerek Erzurumdaki bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı.
     Öğretmen Avuçlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, okullarında 160ı yatılı toplam 197 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, Öğrencilerimizin aklına gelen projeleri sürekli geliştirerek yaptık. Bu sayede öğrencilerin kendine güvenini de artırmış olduk. Projeleri elimizdeki imkanlarla yaptık. Geçen yıl TÜBİTAK yarışmalarında dereceler aldık, bu yıl da dereceler almayı hedefliyoruz dedi.
     Bu arada, projeler arasındaki Kolay Çiftçilik adlı çalışma dikkati çekiyor. Olası sel ve su baskınlarında, seraların zarara uğramamasını, arı kovanlarının etkilenmemesini ve besicilikle uğraşanların ahırlarındaki hayvanlarının telef olmamasını düşünerek Kolay Çiftçilik adlı projeyi geliştiren 11. sınıf öğrencileri Sevgi Arslan ve Yağmur Alkan, proje çalışması hakkında bilgi verdi.
     Eski büro koltuğunun hidrolik sistemi kullanılarak maketi yapılan projenin, uygulandığında yaklaşık 12 bin liraya mal olacağı belirtildi. 100 ton ağırlığa kadar bir sera alanını veya ahırı 12-18 metre yüksekliğe kaldırabilecek olan sistemin, elektrikle çalışabileceği kaydedildi.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Üzümlülü öğrencilerden 5 ayrı proje Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER