Üzüm hasadı Ramazan Bayramında başlayacak

Üzüm hasadı Ramazan Bayramında başlayacak


MANİSA (A.A) - Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, bu yılki üzüm hasadının Ramazan Bayramının ilk günlerine denk geldiğini, üreticinin çifte bayram yaşayacağını belirtti.
     Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 850 bin dekar bağ alanıyla dünya kuru üzümünün yarısının üretildiği Manisada bu yıl ki üzüm hasadının Ramazan Bayramının ilk günlerinde başlayacağını kaydetti.
     Türkiyede bir dekar araziden kilogram bazında en fazla üzümün elde edildiği Saruhanlı ilçesinde, üreticilerin hasat hazırlıklarına başladığını dile getiren Okur, şöyle konuştu:
     Üzüm hasadı geçtiğimiz yıllarda Ramazan ayına rastladı. Bu yıl ise Ramazan Bayramına denk geliyor. Üreticiler de hem bayram, hem de hasadın yaklaşmasından dolayı tatlı bir telaş var. Üzüm de bu sene verim düşük bekleniyor. Ancak ürünün kilogram fiyatının 4 lira civarında seyretmesi üreticiyi umutlandırıyor. Rekoltenin düşük olmasına rağmen, üretici 4 lira ve üzerinde bir fiyata ürününü satarsa çifte bayram yaşar. Beklentimiz bu yönde, inşallah hayırlısıyla olur.
    
     Muhabir: Muammer Kökçüoğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Üzüm hasadı Ramazan Bayramında başlayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER