Uygunsuzluk belirlenen damacana suları

Uygunsuzluk belirlenen damacana suları -Düzcede uygunsuzluk tespit edilen işletme hakkında işlem başlatılacağı bildirildi


DÜZCE (A.A) - Düzcede Sağlık Bakanlığınca damacana sulara yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında uygunsuzluk tespit edilen işletme hakkında işlem başlatılacağı bildirildi.
     Düzce Halk Sağlığı Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Düzcede faaliyet gösteren Asya Su ve Kabalak su işletmelerinin 3 aylık periyotlarla denetlendiği belirtilerek, ürettikleri su miktarına uygun olarak işletmelerden ayda en az bir adet kontrol numunesi, yılda bir kez de denetleme numunesinin alındığı kaydedildi.
     Alınan numunelerin yapılan kontrollerde uygun çıkmaması halinde suların takibe alındığı ifade edilen açıklamada, Sağlık Bakanlığının talimatıyla Asya Su ve Kabalak su işletmelerinin yıkama, durulama ve dolum sularından mikrobiyolojik numune alındığı bildirildi.
     Açıklamada, Bakanlığımızca yapılan basın açıklamasında, uygunsuzluk tespit edilen sular arasında Kabalak markası ile ilimizde üretilmekte olan bir su firması da bulunmakta olup Bakanlığımızın talimatlarına göre gerekli işlemler başlatılacaktır ifadelerine yer verildi.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Uygunsuzluk belirlenen damacana suları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER