Uygulamalı girişimcilik eğitimi seçmeleri yapıldı

Uygulamalı girişimcilik eğitimi seçmeleri yapıldı -Muğlada kendi işini kurmak isteyenlere yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi seçmeleri yapıldı


MUĞLA (A.A) - Muğlada kendi işini kurmak isteyenlere yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi seçmeleri yapıldı.
     KOSGEB Muğla Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı ve Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği çerçevesinde kendi işini kurmak isteyenlere yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi seçmeleri yapıldı.
     KOSGEB Muğla Hizmet Merkezi Müdürü Uygar Köse, gazetecilere yaptığı açıklamada, 19-29 Kasım arasında Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Eğitim ve Hizmet Binasında yapılacak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi için 150 kişinin başvurduğunu söyledi.
     Başvuranlar arasından 30 kişinin seçildiğini bildiren Köse, Eğitim süresi 70 saat. Eğitimi başarıyla tamamlayıp kendi işini kuran, KOSGEBe yeni girişimcilik desteği kapsamında iş planını sunan ve planı kabul edilen girişimcilere destek sağlanacak. Bu kapsamda işletme kuruluş giderleri için 3 bin lira, kuruluş dönemi makine teçhizat ve ofis donanımı giderleri için 15 bin lira, elektrik, su, kira, internet, telefon, işçi ve işletme giderleri için 12 bin liraya kadar geri ödemesiz destek verilecek dedi.
     Köse, destek oranının yüzde 60, kadın ve engelli girişimciler için ise yüzde 70 olduğunu, iş yerine sabit yatırım kapsamında makine teçhizat almak isteyen girişimcilere 0 faizle 70 bin liraya kadar geri ödemeli destek verilebileceğini anlattı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Uygulamalı girişimcilik eğitimi seçmeleri yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER