UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet:

UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet: İhracat hedeflerini tutturmak için yeni pazarlar bulmalıyız


UŞAK (A.A) - Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, Avrupada ki ekonomik krizin zamanla Türkiye için farklı ekonomik sıkıntılar doğuracağını savunarak ihracat için yeni pazarların bulunması gerektiğini bildirdi.
     Kuvvet, gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupada yaşanan ekonomik krizin etkilerinin sürdüğünü söyledi. Krizin etkilerinin kısa sürede ortadan kaybolmayacağını, Türkiyenin krizden olumsuz etkilendiğini savunan UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, iş dünyasının değişen ekonomik sistemlere ayak uydurması gerektiğini ifade etti.
     Şirketlerin hayatta kalmaları için yeni stratejiler üretmesi ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmeleri yakından takip etmesi gerektiğini dile getiren Kuvvet, şöyle konuştu:
     Özellikle Avrupaya yaptığımız ihracat payının düşmesi düşündürücü. En büyük ihracat pazarımız olan Avrupanın içinde bulunduğu ekonomik durgunluk, bizi yeni pazarları keşfetmeye yönlendiriyor. Güç dengelerinin değiştiği şu günlerde, ekonomimizin büyüyebilmesi için her zamankinden daha fazla ihracata ihtiyacımız var. Değişmeler bu kadar hızlı yaşanırken iş adamlarına ülkenin ileri gitmesi adına önemli görevler düşüyor. İhracat hedeflerini tutturmak için yeni pazarlar bulmalıyız.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER