UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet:

UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet: -İlimizde bazı sektörlerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz


UŞAK (A.A) - Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, İlimizde bazı sektörlerin desteklenmesi gerektiği düşünüyoruz dedi.
     Kuvvet, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan İllerin ve Bölgelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmasının ilkinin 2003te yapıldığını, o araştırmada 30. sırada bulunan Uşakın bu yıl 25. konumda yer aldığını söyledi.
     Ancak bunun kendileri için yeterli olmadığını vurgulayan Kuvvet, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Veriler bize ilimizin ekonomik gelişmişliğinin yükseldiğini ortaya koyuyor. Ancak biz bu gelişmişliğin artırılması ve kentin gücünün tam olarak ortaya konulması için bölgesel ve sektörel teşviklerin artırılmasını istiyoruz. Biz gücümüzü biliyoruz. Yeni yatırımlar çekerek kentimizin ekonomisini güçlendirmek istiyoruz. Ancak illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesi doğrultusunda hazırlanan ve nisan ayında açıklanan yeni teşvik siteminde Manisa ve Uşak 3. teşvik bölgesinde, Afyonkarahisar ve Kütahya ise 4. teşvik bölgesinde yer almıştı. Uşak olarak 4. teşvik bölgesinde yer almamız gerektiğini düşünüyoruz. İlimizde bazı sektörlerin desteklenmesi gerektiği düşünüyoruz. Bunların başında geri kazanım sektörü geliyor. Geri kazanım sektörünün gelişmesi için desteğe ihtiyacımız var.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER