UTSO Başkanı Kuvvet:

UTSO Başkanı Kuvvet: Uşakın 2011 yılı doğrudan ve dolaylı ihracat rakamı 500 milyon dolar Tekstil, seramik ve deri ilimizin lokomotif sektörleri


UŞAK (A.A) - Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, Uşakın 2011 yılı doğrudan ve dolaylı ihracat rakamlarının 500 milyon dolara ulaştığını söyledi.
     Kuvvet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılı ihracat rakamları ile ilgili değerlendirme yaptı. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre Uşakın 2011 yılı doğrudan ihracat rakamının 155 milyon dolar olduğunu, ancak ilin dolaylı ihracatlarla 2011 yılındaki toplam ihracat rakamının 500 milyon dolara ulaştığını ifade etti.
     Kent ekonomisinin her geçen yıl geliştiğini, ihracat rakamlarının da buna bağlı olarak arttığını ifade eden UTSO Başkanı Kuvvet şu bilgileri verdi:
     Uşaklı olup merkezleri başka illerde bulunan çok sayıda firma var. Bunun yanı sıra ilimizde üretim yapıp, yan firmaları ile başka illerden ihracat gerçekleştiren firmalar var. İlimizden doğrudan ihracat yapan firmaları bu firmalara eklediğimizde 2011 yılı ihracat rakamımız 500 milyon dolara ulaşıyor. Bu da ilimiz ekonomisinin ne kadar dinamik yapıya sahip olduğunu ortaya koyuyor
    
     -Tekstil, seramik, deri lokomotif sektörler
    
     Uşakın ihracat ürünlerinin başında tekstil ürünlerinin geldiğini, ilin bunun yanı sıra seramik ve deri sektöründe de adından söz ettirdiğini belirten UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, en fazla ihracat yapılan ülkelerin başında Almanya, Rusya, Çin, Irak, İtalya gibi ülkelerin geldiği söyledi.
     Özellikle deri sektöründe ara mamul üretiminden nihai ürün üretimine geçilmesi ile deri ihracatının artacağını savunan UTSO Başkanı Kuvvet şöyle devam etti:
     Seramik ve deri ilimiz için önemli sektörler. Özellikle Irakta inşaat sektörünün yeniden canlanması ile seramik sektöründe önemli gelişmeler yaşanıyor. İlimiz Türkiyedeki seramik üretiminin yüzde 15ini sağlıyor. Deride ise ilimiz küçük baş ham deri üretiminde ülkemizde önde gelen illerin başında yer alıyor. Ancak deri sektöründe markalaşma sorunu yaşıyoruz.
     Ara mamul üretiminden nihai ürün üretimine geçmemiz gerekli. Ülkemizin 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşması için Uşak olarak yapmamız gerekenleri biliyoruz. İhracatımızı artırmak için Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında, geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren 33 firmaya dış ticaret eğitimi veriyoruz. Bu firmaların yeni pazar bulmalarına yardımcı olmak için yurt dışı gezileri düzenleyeceğiz. Bu firmalara birebir ihracat danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Farklı sektörlere de aynı projeyi uygulayacağız. Amacımız ilimizde faaliyet gösteren ve ihracat yapmak isteyen tüm firmalara danışmanlık yapmak.
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber UTSO Başkanı Kuvvet: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER