UTSO Başkanı Kuvvet:

UTSO Başkanı Kuvvet: Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Şener, bölgesel teşvik başlığı altında geri dönüşümün teşvik kapsamına alındığını dile getirdi


UŞAK (A.A) - Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Şener, bölgesel teşvik başlığı altında geri dönüşümün teşvik kapsamına alındığını dile getirdi dedi.
     Kuvvet, gazetecilere yaptığı açıklamada, tekstil atıklarının geri dönüşümünü sağlayan işletmelerin desteklenmesi yönünde yaptıkları çalışmaların sonuç vermeye başladığını belirtti.
     Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Şenerin, dün UTSOyu ziyaret ettiğini ifade eden Kuvvet, şunları kaydetti:
     Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Şener, görüşme sonrası bize bölgesel teşvik başlığı altında geri dönüşümün teşvik kapsamına alındığını dile getirdi. Bu kapsam içine tekstilinde alınması ile ilgili çalışmaların başlayacağını söyledi. Geri dönüşümü sıfır değer malzemenin işlemden geçerek tekrar kullanılabilir hale gelmesi olarak tanımlıyoruz. Tekstil atıklarının değerlendirilmesini de bu kapsamda düşünüyoruz. Uşak geri dönüşümde çok önemli bir il. Çalışmaları yakından takip edeceğiz. Önerimiz doğrultusunda tekstil atıklarının da teşvik programına dahil edilmesi istihdama önemli katkı sağlayacak.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber UTSO Başkanı Kuvvet: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER