Uşak Valisi Erden, AAnın Yılın Fotoğrafları

Uşak Valisi Erden, AAnın Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı -Beğendiği iki fotoğrafa oy veren Vali Erden: Anadolu Ajansı haberleriyle, fotoğraflarıyla, görüntüleriyle dünyanın en başarılı haber ajansları arasında yer alıyor


UŞAK (A.A) - Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı.
     Erden, AA foto muhabirlerinin objektiflerine yansıyan ve 36 kareden oluşan Yılın Fotoğrafları galerisini inceleyerek, beğendiği iki fotoğraf için oy kullandı.
     Fotoğrafların tümünün birbirinden etkileyici olduğunu ve bakıldığında hafızalarda fotoğrafların konu olduğu haberlerin canlandığını ifade eden Erden, şunları kaydetti:
     Anadolu Ajansı, haber, fotoğraf ve görüntü sunumunda çok başarılı, Türkiyenin, hatta dünyanın gözü kulağı. Anadolu Ajansı haberleriyle fotoğraflarıyla görüntüleriyle dünyanın en başarılı haber ajansları arasında yer alıyor. 100. yıl hedefleri doğrultusunda çok önemli atılımlar yapıyor. Yılın fotoğrafları oylaması da çok keyifli. 36 fotoğrafın her biri birbirinden başarılı. Fotoğraflar doğal ve çok etkileyici. Ancak ben helikopter içerisinde şehit babasının Türk Bayrağına sarılı tabutunun başında helikopter içerisinde oturan yavrumuzun fotoğrafı ile sanırım Myanmarda çocuklarıyla hayata tutunmaya çalışan annenin fotoğrafından çok etkilendim.
     AA fotoğraf editörlerince belirlenen yılın Fotoğrafları seçkisinde, Washington Post, New York Times, The Guardian, Le Figaro gibi dünya medyasının önemli yayın organlarında yankı uyandıran, siyaset, spor, doğa gibi çeşitli kategorilerden fotoğraflar ile foto röportajlardan özel kareler yer alıyor.
     Dünya kamuoyunun gündemindeki Arakan, Suriye, Gazzenin yanı sıra Akçakaleye düşen top mermisi, Hatay ile Suriye arasında kalan Suriyelilerin dramı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun hayatını yeni kaybeden Filistinli için ağlaması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın fotoğraf sanatçısı Ara Gülerin fotoğrafını çekmesi gibi Türkiye gündemini de etkileyen fotoğraflar, oylamaya sunulanlar arasında bulunuyor.
     Türkiyeden 23, yurt dışından 13 olmak üzere 36 karenin yer aldığı Yılın Fotoğrafları oylaması, http://yilinfotografi.aa.com.tr üzerinden yapılıyor.
     Yılın fotoğrafı, 1 hafta sürecek oylama sonucunda belirlenecek.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı:
<< Önceki Haber Uşak Valisi Erden, AAnın Yılın Fotoğrafları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER