Uşak İl Sağlık Müdürü Ünaldan aşırı

Uşak İl Sağlık Müdürü Ünaldan aşırı sıcak uyarısı


UŞAK (A.A) - Uşak İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal, aşırı hava sıcaklıklarının ve nem oranındaki artışın insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirterek vatandaşlara uyarılarda bulundu.
     Ünal, yaptığı yazılı açıklamada, aşırı sıcakların çeşitli sağlık problemlerini beraberinde getirdiğini kaydetti. Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısının arttığını ifade eden Ünal, özellikle kalp ve tansiyon rahatsızlığı olan kişilerin aşırı sıcak günlerde dışarı çıkmaması gerektiğini ifade ederek şu bilgileri verdi:
     Aşırı sıcaklarda stresten uzak durmalı, güneş ışınlarının en etkili olduğu öğle saatlerinde zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamalıdır. Özellikle 4 yaş altı çocuklar ile 65 yaş üstü yaşlılar aşırı sıcaklıklara karşı daha duyarlıdır ve risk altındadır. Aşırı kilolular, hamileler ve hastalarda sıcaklıklardan daha fazla etkilenmektedirler. Aşırı sıcaklarda sadece terleyerek vücut ısısı dengede tutulamaz. Aşırı sıcaklarda günde en az 8 yada 10 bardak su içip bol sıvı tüketmeliyiz. Dışarıda çalışması gerekenler mümkün oldukça güneş altında korunmasız kalmamaya, aşırı hareketlerden kaçınmaya, sık sık tuz içeren sulu gıdalar almaya dikkat edilmeli.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Uşak İl Sağlık Müdürü Ünaldan aşırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER