Uşak Halk Sağlığı Müdürü Ayanoğlu:

Uşak Halk Sağlığı Müdürü Ayanoğlu: Aşırı tuz tüketimi pek çok kronik hastalığın temel nedeni


UŞAK (A.A) - Uşak Halk Sağlığı Müdürü Hakan Ayanoğlu, kronik hastalıkların azaltılması için düzenli ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra aşırı tuz tüketiminden kaçınılması gerektiğini bildirdi.
     Ayanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada aşırı tuz tüketiminin insan sağlığına zararları ile ilgili bilgi verdi.
     Kronik hastalıklara bağlı ölümlerin her geçen gün arttığına dikkat çeken Ayanoğlu, kronik hastalıkların erken ölümlere neden olduğunu belirterek temel basit önlemlerin alınmasının insan sağlığını olumlu etkileyeceğini vurguladı.
     Ayanoğlu şunları bildirdi:
     Aşırı tuz tüketimi pek çok kronik hastalığın temel nedeni. Özellikle yüksek tansiyon hastalığının en önemli nedenlerinin başında aşırı tuz tüketimi geliyor. Ülkemizde tuz tüketimi, Dünya Sağlık Örgütünün önerdiği değerlerin üç katı. Fazla tuz tüketimi yüksek kan basıncına neden olmaktadır ve kalp damar hastalıklarını tetiklemektedir. Ülkemizde her dört ölümden biri yüksek tansiyona bağlıdır. Aşırı tuz tüketimi mide kanseri, kemik erimesi, böbrek hastalıklarına neden olmaktadır. Bu nedenle tuz tüketimini azaltmak gerekmektedir. Tuzu birden kesmek yerine azaltarak kesmek daha uygundur.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Uşak Halk Sağlığı Müdürü Ayanoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER