Uşak Belediyesi Kadın Sığınma Evi

Uşak Belediyesi Kadın Sığınma Evi bayram sonrasında hizmete girecek


UŞAK (A.A) - Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, 16 kişilik kadın sığınma evinin Kurban Bayramı sonrası hizmete gireceğini söyledi.
     Erdoğan, gazetecilerle birlikte Uşak Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kadın Sığınma Evini gezdi. Çalışmaların son aşamaya geldiğini, sığınma evinin Kurban bayramı sonrası hizmete gireceğini ifade eden Erdoğan, Uşak için gerekli olan sığınma evininin her türlü ihtiyaca cevap verebilecek şekilde düzenlendiğini ifade etti.
     Sığınma evinde bir psikolog ve bir sosyal hizmet uzmanının görev yapacağını, sığınma talebinde bulunan kadınlara psikolojik destek verileceğini ve hayata yeniden kazandırılması için çalışma yapılacağını ifade eden Erdoğan şu bilgileri verdi:
     Sığınma evinin yerini gizli tutuyoruz. Sığınma evi 24 saat özel güvenlik görevlileri tarafından korunacak, kameralı güvenlik sistemli ile izlenecek. Ayrıca polis ekiplerimiz bölgede güvenlik önlemi alacak. Belediye bünyesinde kadrolu bir psikolog ile bir sosyal hizmet uzmanı burada görev yapacak. Kadınlarımızı yaşama hazırlamak ve onların topluma kazandırılması için burada çalışmalar yapılacak. Şimdilik 16 kişi kapasiteli sığınma evine umarız talep olmaz. Ancak talep olması halinde kapasitenin artmasını sağlayabiliriz.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Uşak Belediyesi Kadın Sığınma Evi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER