Uşaktaki organ bağışı

Uşaktaki organ bağışı -Uşak Belediye Başkanı Erdoğan: -Organları bağışlanan gencimizin cenazesinin, ailenin istediği mezarlığa defnini sağlayacağım, gerekirse defin masraflarını cebimden karşılayacağım


UŞAK (A.A) - Uşakta beyin ölümü gerçekleşen ve iç organları ile korneaları ailesi tarafından bağışlanan 29 yaşındaki zihinsel engelli gencin defnedileceği mezarlık konusunda ailenin yaşadığı maddi sorun, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğanın devreye girmesiyle aşıldı.
     Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sabah beyin ölümü gerçekleşen ve iç organları ile korneaları ailesi tarafından bağışlanan Suat Yörükün cenazesinin, ailenin istediği mezarlığa hiçbir ücret alınmadan defnini sağlayacağını söyledi.
     Türkiyede gerçekleştirilen ilk yüz naklinin ardından, organları bağışlanan Ahmet Kayanın cenazesinin defniyle ilgili de benzer bir sürecin yaşandığını, konuyu Uşak Belediye Meclisi gündemine taşıdıklarını hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:
     Ahmet Kayanın ailesinin de bu yönde bir talebi olmuştu. Biz konuyu belediye meclisinde tartıştık, ancak belediye meclis üyeleri kendilerine zimmet çıkacağı öngörüsüyle bizim önerimizi kabul etmedi. Çünkü, Sayıştay denetçileri daha önce benzer bir konuda zimmet çıkarmıştı. Organ naklinin yaygınlaştırılması ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle her türlü riski göz önüne alarak, ailenin isteği üzerine yaşamını yitiren gencimizin cenazesinin ailenin istediği mezarlığa defnini sağlayacağım. Gerekirse defin masraflarını cebimden karşılayacağım. Çocuklarının organlarını bağışlayarak, pek çok insana umut ışığı olan bir aile, bizim baş tacımız olmalı.
     Uşakta 1 Temmuzda geçirdiği epilepsi (sara) krizi sonrası Uşak Devlet Hastanesinde tedavi altında alınan 29 yaşındaki zihinsel engelli Suat Yörükün bu sabah beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından, Yörükün iç organları ile korneaları ailesi tarafından bağışlanmıştı. Anne Ümmühan Yörük, oğlunun cenazesini Şeker Evleri Mezarlığına defnetmek istediğini belirtmiş, ancak bin lira mezarlık ücretini karşılayacak maddi güce sahip olmadıkları için yetkililerden yardım çağrısında bulunmuştu.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Uşaktaki organ bağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER