Uşaktaki hırsız polis kovalamacası

Uşaktaki hırsız polis kovalamacası -Bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden, tabancası ateş alan komiser ile hırsızlık zanlısı bir kişi tutuklandı


UŞAK (A.A) - Uşakta, hırsızlık zanlıları takibe alan polis ekibiyle mahalle sakinleri arasında çıkan ve bir kişinin polisin silahından çıkan kurşunla yaşamını yitirdiği olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden, tabancası ateş alan komiser ile hırsızlık zanlısı bir kişi tutuklandı.
     Uşakta dün hırsızlık ve ardından yaşanan olayla ilgili adliyeye sevk edilen zanlılardan Görevli polise mukavemette bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan G.G. ve M.S. savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen komiser H.G. Taksirle ölüme sebebiyet vermek, E.G. ise Hırsızlık, polise mukavemet, adam yaralama suçlarından tutuklandı.
     Uşakta Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 1. Çam Sokakta 34 TD 0934 plakalı kamyonetin kasasında çalıntı mallar olduğunu tespit edilmiş, olay yerine giden polis ekipleri, zanlıların yakalanmasını engellemek isteyen bir grubun mukavemetiyle karşılaşmıştı.
     Olaylar sırasında gruptaki bazı kişiler komiser H.Gnin silahını almak istemiş, tabancanın kazara ateş alması sonucu yaralanan Kenan Kapısız, kaldırıldığı hastanede ölmüştü.
    
     -Alevi derneğinden tepki-
    
     Öte yandan, Uşak Alevi Kültür Derneği Başkanı Fikret Sağdemir, adliye önünde yaptığı açıklamada, olayda yaşamını yitiren Kenan Kapısızın, bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan haberlerde hırsızlık zanlısı olarak gösterildiğini ifade ederek, tepkisini dile getirdi.
     Ölen Kapısızın olaylarla hiçbir ilişkisi olmadığını ve çıkan olayları engellemek isterken polis silahından çıkan kurşunla yaşamını yitirdiğini savunan Sağdemir, şunları kaydetti:
     Dört çocuk babası Kapısız, örnek bir vatandaş olduğu gibi hiçbir zaman suça karışmamıştır. Ancak olayları yatıştırmak isterken yaşamını yitirmiştir. Dört çocuğu ortada kalmıştır. Bütün bu gerçeklere rağmen bazı basın yayın organları Kenan Kapısızı hırsızlık yanlısı olarak göstermiştir. Bu acımızı bir kat daha artırmıştır. Herkesi sorumlu haber yapmaya davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Uşaktaki hırsız polis kovalamacası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER