Uşakta öğretmenlere sağlıklı beslenme eğitimi verildi

Uşakta öğretmenlere sağlıklı beslenme eğitimi verildi


UŞAK (A.A) - Uşak Halk Sağlığı Obezite Birimi tarafından 121 öğretmene sağlıklı beslenme eğitimi verildi.
     Kız Meslek Lisesi Toplantı Salonunda verilen eğitimde, Uşak Devlet Hastanesi Diyetisyeni Nazife Kalfa yeterli ve dengeli beslenme, tuz kullanımı, fiziksel aktivitenin önemi ve obezite ile mücadele için yapılması gerekenler üzerine öğretmenlere bilgi verdi.
     Eğitimle ilgilgi gazetecilere bilgi veren Uşak Halk Sağlığı Müdürü Hakan Ayanoğlu, 2011-2012 öğretim yılında il genelinde 6 bin 500 öğrenciye, 927 öğrenci velisine, 264 öğretmene sağlıklı beslenme eğitimi verdiklerini, eğitimlerin sürdüğünü söyledi. Yapılan çalışmalarda 2 bin 814 öğrencinin yüzde 14nün fazla kilolu, yüzde 9nun obez, yüzde 9unun zayıf, yüzde 4ünün de aşırı zayıf olduğunun tespit edildiğini ifade eden Ayanoğlu şunları söyledi:
     Sağlıksız beslenme bir halk sağlığı sorunudur. Bu sorunun önüne geçmek için öğrencileri, velileri ve öğretmenleri bilgilendiriyoruz. Amacımız daha sağlıklı nesiller yetiştirmek. Okul öncesi dönemi kapsayan 3-6 yaş arasında beslenme alışkanlıkları bireyin geleceğine yön verir. Bu hassas dönemde yeterli ve dengeli beslenme kadar, iyi geliştirilmiş sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek de önemlidir. Küçüklüğünde doğru alışkanlıklar edinememiş bireylerin yetişkinlik dönemlerinde de bu alışkanlıklarından kurtulmaları çok zor olmaktadır. Bu nedenle anne babaların eğitilmesi şart. Öğretmenlere yönelik eğitimlerimiz devam edecek. il genelinde tüm öğretmenleri eğitimden geçireceğiz.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Uşakta öğretmenlere sağlıklı beslenme eğitimi verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER