Urfaya Şanlı unvanı verilişinin yıl dönümü

Urfaya Şanlı unvanı verilişinin yıl dönümü -AK Parti Milletvekili Önen: Şanlıurfa, İstiklal Savaşı sırasında adeta kahramanlık destanı yazdı ve kendi kendini kurtaran tek şehir olarak tarihe geçti


ŞANLIURFA (A.A) - AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, Şanlıurfanın, İstiklal Savaşı sırasında adeta kahramanlık destanı yazdığını ve kendi kendini kurtaran tek şehir olarak tarihe geçtiğini bildirdi.
     Önen, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kente Şanlı unvanı verilişinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Mesajında, Şanlıurfa, İstiklal Savaşı sırasında adeta kahramanlık destanı yazdığı, kendi kendini kurtaran tek şehir olarak tarihe geçti diyen Önen, şunları kaydetti:
     İstiklal Savaşında şehir halkının verdiği destansı mücadeleyle büyük kahramanlık gösteren ve TBMM tarafından şanlı unvanı verilen Urfaya, İstiklal Madalyası verilmesi amaçlanmıştır. Bilindiği gibi 17. dönem Urfa Milletvekili Osman Doğan ve 17 arkadaşının, Kurtuluş Savaşında gösterdiği kahramanlıktan dolayı Urfa ili adının Şanlıurfa olarak değiştirilmesine ilişkin kanun teklifi TBMM tarafından 12.06.1984 tarihinde kabul edilerek kanunlaşmıştır. TBMMnin 12.06.1984 tarihinde kabul ettiği ve 22.06.1984 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 3020 sayılı Kanunla, Urfa ilinin adı Şanlıurfa olarak değiştirilmiştir.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Urfaya Şanlı unvanı verilişinin yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER