Ünyede Kesme Çiçek Yetiştiriciliği konferansı

Ünyede Kesme Çiçek Yetiştiriciliği konferansı -Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Karadeniz: -Karadeniz Bölgesi çiçek yetiştiriciliği bakımından çok elverişli bir bölge, burada biz dört mevsimi birden yaşıyoruz


ORDU (A.A) - Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Karadeniz Bölgesi çiçek yetiştiriciliği bakımından çok elverişli bir bölge, burada biz dört mevsimi birden yaşıyoruz dedi.
     Ünye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda, Kesme Çiçek Yetiştiriciliği konulu konferans düzenlendi.
     Ünye İlçe Tarım Müdürü Yetkin Esen, kesme çiçek yetiştiriciliğinin Ünye için yeni bir sektör olduğunu söyledi.
     Bir çok kurum ve kuruluşun desteği ile yürümekte oldukları kesme çiçek projelerinin başta İl Öze İdaresi ve Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü desteğiyle ve Ordu Üniversitesinin katkıları ile 2012 yılı programına alındığını belirten Esen, Projemiz İl Özel İdaresi kaynakları kullanılarak merkezi Ünye ve Fatsa ilçeleri olmak üzere yeni üretim alanlarını meydana getirmiştir dedi.
     Konferansta kesme çiçek yetiştiriciliğiyle ilgili bilgi veren Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz ise Bölge insanlarımızın tarım ile ilgili 24 saatini bilmekteyiz. Bunun için yeni arayışlar içinde olduğumuz bu süre zarfında son 3-4 yıldan bu yana kesme çiçekçiliği masaya yatırdık. Türkiyede kesme çiçek işi ilk defa Yalovada yapıldı, şu an ise Antalyada devam ediyor diye konuştu.
     Kesme çiçek üretiminin iyi gelir getirdiğini vurgulayan Karadeniz, şunları kaydetti:
     Kesme çiçeğin yıllık 200 metrekarelik alana yaklaşık maliyeti 3 bin TL, yıllık getirisi ise bir çiçeği 30 kuruştan satsak 9 bin TLdir. Biz bu kadar parayı fındıktan alamıyoruz. Karadeniz Bölgesi çiçek yetiştiriciliği bakımında çok elverişli bir bölge, burada biz dört mevsimi birden yaşıyoruz. Çiçek için gerekli olan her şey bölgemizde mevcut, sadece tozdan topraktan korumak ve ısıyı ayarlamak için sera lazım olabilir. Antalya her sene gözümüzün önünden Rusyaya çiçek götürüyor, biz ise sadece izlemek ile yetiniyoruz. Antalyada yaz mevsiminde aşırı güneş nedeniyle çiçekler solduğu için üretim yapılmıyor. Burada ise mevsim çiçek için çok elverişli. Yalova Üniversitesinin geçmiş yıllarda yaptığı araştırmada Karadeniz Bölgesi çiçek yetiştiriciliği açısından çok elverişli olduğu söylenmiştir, ama biz farklı tarım işleri ile uğraştık.
     Konferansa Ordu Vali Yardımcısı Abdullah Demir, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, Ünye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yetkin Esen, ÜTSO Başkanı Hasan Şimşek ve çiftçiler katıldı.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ünyede Kesme Çiçek Yetiştiriciliği konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER