Ünye Kaymakam Mustafa Demir, mevsimlik tarım

Ünye Kaymakam Mustafa Demir, mevsimlik tarım işçilerinin taleplerini dinledi


ORDU (A.A) - Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP) kapsamında Ünyenin Sahilköy köyünde havaalanı pisti yanında kurulan mevsimlik işçi konaklama yerinde inceleme yaparak, işçilerin taleplerini dinledi.
     Demir, geçici fındık işçilerinin isteği üzerine gıda ve giysi yardımında bulunacaklarını belirtti.
     Arkadaşlarımın bir eksiği, sıkıntısı var mı -, onları yerinde tespit edelim diye geldik diyen Demir, şunları kaydetti:
     Arkadaşlarımızın kumanyaları eksikmiş, ben ilgili görevlilere talimat verdim, bugünden itibaren onların her türlü iaşe, yiyecek ihtiyaçları karşılanacak. Bu yıl geçici fındık işçilerinin kalacağı yerde banyo ve mutfaklara güneş enerjisi koyduk, her gün artık sıcak su var. Ortak kullanım alanında da çocuklar için bir öğretmen görevlendireceğiz. Çocuklar için bir takım sportif aktiviteler düzenlenmesi planlanıyor. Çocuklarımızın elbise talebi de oldu, çocuklarımızın yaşları, boyları tespit edilip elbiseleri temin edilecek. Bir de oynamaları için futbol topu vereceğiz.
     Demir, 16 yaşından küçük çocukların fındık toplamasının yasak olduğunu ve sıkı bir şekilde denetlemelerin yapılacağını hatırlatarak, bu konuda tavizin olmayacağını sözlerine ekledi.
     Kaymakam Demir ile birlikte inceleme yapan İşkur Ordu İl Müdürü Mehmet Döktür de, 16 yaş altı çocukların çalışmasının yasak olduğunu, İş Kanununa göre her eylem için 170 lira cezası olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Hacer Coşkun
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ünye Kaymakam Mustafa Demir, mevsimlik tarım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER