Ünyede Yeşilay eğitim seminerleri

Ünyede Yeşilay eğitim seminerleri


ORDU (A.A) - Yeşilay Ünye Temsilcisi Arif Takıcı, 2012-2013 eğitim yılı madde bağımlılığı ile ilgili seminerlere başladı.
     Takıcı, ilçe merkez ve belde okulları olmak üzere Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bütün okullarda Yeşilay Kulübü öğretmenleri ve rehberlik öğretmenleri işbirliğiyle seminerlerin düzenleneceğini söyledi.
     Ünye Adnan Menderes Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde seminerde madde bağımlılığıyla ilgili bilgi veren Takıcı, şunları kaydetti:
     Televizyon, internet, zaman israfı, cep telefonu gibi bütün unsurlar başarıya gideceğiniz yolda aşırı kullanıldığında sizin için bir engeldir. O halde yapılacak olan nedir, engelleri tespit edip ortadan kaldırmaktır. Herkes gidiyor diye peşinden gitmek sadece koyunlara özgü davranış biçimidir. Bu manada arkadaşlarınız veya yakınınız sigara içiyor diye ya da size ikram ediyor, içmezsem ayıp olur diye sigara içmeniz gerekmez. Özgür insan, hayır demesini de bilen insandır. Genellikle sigaraya özentiyle başlanır. Sosyal olmaya atılan adım zannedilerek ve arkadaş kurbanı olarak başlanır. Hiç kimse madde kullanarak sosyal olduğunu kanıtlayamaz. Sosyal olmak ancak çalışmakla, ortaya hedefler koyarak ve bu hedefler doğrultusunda başarıya ulaşarak mümkün olabilir.
     Takıcı, okullarda düzenlenecek Yeşilay seminerlerinin 2013ün mayıs ayı sonuna kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Ünyede Yeşilay eğitim seminerleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER