Ünyede ilçe müftüleri toplantısı

Ünyede ilçe müftüleri toplantısı


ORDU (A.A) - Orduda şubat ayı ilçe müftüleri toplantısı, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu başkanlığında 18 ilçe müftüsünün katılımıyla gerçekleşti.
     Ünye Müftüsü Aydın Yığman, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Ünye İlçe Müftülüğü Erkek Kuran Kursu toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde gerçekleştirilecek etkinliklerin planlanması, bu yıl görevli olarak hacca gidecek din görevlilerinin belirlenmesi ile kurum hizmetlerinin değerlendirildiğini söyledi.
     8 Mart Dünya Kadınlar Gününde başta cezaevlerindeki kadınlara yönelik olmak üzere etkinlikler düzenleme kararı aldıklarını belirten Yığman, şunları kaydetti:
     İlçe Müftüleri toplantısına bu ay Ünye ev sahipliği yaptı. Toplantılarla ilçe müftülükleri arasında koordineli çalışma amaçlanıyor. Toplantımızda hacca gönderilecek personellerimiz ile kafile başkanlarının tespit edilmesi, bir takım yardımlarda personelin görevlendirilmesi konuları görüşüldü. Diğer bir madde olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılması planlanan etkinlikler görüşüldü. Diyanet İşleri Başkanlığımız, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün daha etkin bir şekilde kutlanmasına özel önem vermekte. Bu nedenle Dünya Kadınlar Gününde önceki yıllara göre daha fazla etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Bu etkinlikler arasında cezaevi, huzurevi ve kadınların yoğunlukta bulunduğu işletmeler ziyaret edilecek.
     Yığman, toplantıda alınan kararlar arasında Kutlu Doğum Haftasında Ünye merkezin yanı sıra beldelerde programlar gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ünyede ilçe müftüleri toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER