Ünver, eğitim kurumları temsilcilerini kabul etti

Ünver, eğitim kurumları temsilcilerini kabul etti


NEVŞEHİR (A.A) - Lütfi Pamukçu Ortaokulu Okul Aile Birliği Üyeleri, Başaklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticileri ve Nevşehir Anadolu Öğretmen Lisesi heyeti Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünveri ziyaret etti.
     Ünverin makamında gerçekleşen ilk ziyarete, Lütfi Pamukçu Ortaokulu Müdürü Erhan Ünal, Müdür Yardımcısı Alirıza Demirin yanı sıra, Okul Aile Birliği Başkanı Nesrin Başaran, yöneticiler Selvi Oduncu, Türkan Çeviker, Kübra Köybaşı ve Fatma Kalyoncu katıldı.
     Ünver, ziyarette yaptığı konuşmada, Lütfi Pamukçu Okul Aile Birliğinin çok yerinde bir karar alarak hanımları göreve getirdiğini söyledi.
     Hanımların sorumluluk bilincinin oldukça yüksek olduğunu kaydeden Ünver, Kadınların sorumluluk bilinci oldukça yüksek, çünkü ana yüreği yaklaşımı ile konuya yaklaşıyorlar. Çünkü ortada kendi çocuğu var, diğer çocuklar var. Onların daha iyi şartlarda eğitimlerini yapmalarını istiyorlar. Bu nedenle diğer okulların da bu yönde çaba içerisinde olduklarını değerlendiriyorum. Ben böyle bir karar aldıkları için tüm yöneticileri tebrik ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum dedi.
     Başaklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticileri Sibel Savaşcı ve Özlem Kutlu da Ünveri ziyaret etti.
     Ünver, engellilerin sosyal yaşama etin şekilde katılabilmelerinde vazgeçilmez konumdaki kurumların çalışmalarını yakından izlediğini belirtti.
     Nevşehir Belediyesi olarak da engellilerin bir dizi eğitim kursları ile el becerilerinin geliştirilmesinin yanı sıra toplumsal hayata uyum sağlayabilmelerinin kolaylaştırılması adına ciddi çalışmalar yaptıklarını kaydeden Ünver,bu çalışmaların bundan sonraki süreçte de devam edeceğini ifade etti.
     Savaşcı da, kurum olarak yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgiler aktardı ve engellilerin el becerileri eğitimleri ile ortaya çıkardıkları eserlerden bazılarını Ünvere takdim etti.
     Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Müdürü İlyas Uğurlu ve İngilizce öğretmeni Fatma Altunsoy ile bazı okul öğrencilerini makamında kabul eden Ünver, ziyarette yaptığı konuşmada, öğrencilerin her alanda ortaya koyabilecekleri tüm projelerin daha başarılı konumlarda değerlendirmeleri ve onlara yeni ufuklar açmada yardımcı olabilmeleri için tüm projeler için ortak bir partner olduklarını belirterek, öğrencilere açık çek verdi.
     Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından Uluslararası Comenuis Okul Ortaklığı Projesi ile Geri Dönüşüm isimli projelerinin kabul edildiğini ve bu yöndeki projenin devam ettiğini belirten İngilizce öğretmeni Fatma Altunsoy, 2 yıl süreli Geri Dönüşüm isimli eğitim projesi ile başta öğrenci çevreleri,yakın akrabalar ve okul çevreleri ile birlikte geri dönüşüm olgusunun tüm yörede yaygınlaştırılması için stratejilerin belirlenmesinin hedeflendiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Ünver, eğitim kurumları temsilcilerini kabul etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER