Unutulmaya yüz tutmuş kilim ve halıları

Unutulmaya yüz tutmuş kilim ve halıları kadınlar dokuyacak -KTSOnun düzenlediği kursu başarıyla tamamlayan 140 kişiye sertifika verildi


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odasının (KTSO) Kırşehirde Kadınlar Halı ve Kilim Dokuyor Projesi kapsamında düzenlenen kursu başarıyla bitiren 140 kadına sertifikaları törenle verildi.
     TSO Yönetim Kurulu Başkanı Müfit Göçen, oda binasında düzenlenen törende, kursu Kırşehirin unutulmaya yüz tutmuş halı ve kilim dokumacılığını yaşatmak için açtıklarını söyledi.
     Ahiler Kalkınma Ajansının de destek verdiği kursa kadınların büyük ilgi gösterdiğini belirten Göçen, 140 kadına sertifika vermenin mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.
     Göçen, şunları kaydetti:
     Kursa katılan tüm hanımefendiler, Kırşehirde toplu bir hareketin öncülüğünü yapan ve örnek olan insanlar olarak her zaman güzel anılacak. Sizlerle başarıya ulaşacağımızdan, bu işi daha da ileriye götüreceğimizden eminim. Bu projemiz bir düşünce ile başladı. Ahiler Kalkınma Ajansının kilim projesini en başarılı proje seçmesi ve 123 bin lira hibe vermesi ile meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında 4 eğitim grubu oluşturarak 100 kadına kilim dokuma eğitimi vermeyi planlamıştık. Ama, bu projeye 140 hanım katılarak projemizin amacında doruğa çıkmasını sağladı.
     Kırşehirde halı ve kilim sanatının yok olma aşamasına geldiğini dile getiren Göçen, İnşallah, bu işi hep beraber canlandıracağız. Eğitim bitti, sertifikalar alındı diye bu işi bırakacak değiliz. Siz ne kadar üretirseniz, biz de sizlere o kadar yardımcı oluruz. Sizin dokuduğunuz kilimleri pazarlamanıza, dilerseniz kendi ekibinizi oluşturmanıza yardımcı oluruz. Bu, herkesin evine gelir demek, Kırşehire gelir demek, istihdam demektir diye konuştu.
     Konuşmanın ardından, 140 kadın kursiyere sertifikaları Göçen tarafından verildi. Usta öğretici Zeynep Kaplan da teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Unutulmaya yüz tutmuş kilim ve halıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER