Ünsal Mahallesine kaldırım ve köprü yapıldı

Ünsal Mahallesine kaldırım ve köprü yapıldı


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesi, Ünsal Mahallesinin sıcak asfaltla kapladığı sokaklarda kaldırım çalışması başlattı.
     Kepez Belediyesi, gerçekleştirdiği yeni yol açma, tapu tahsisi ve kat artışı sonrası imar planına uygun şehirleşmenin başladığı Ünsal Mahallesini, güzelleştirmeye yönelik hizmetlerine yenilerini ekliyor. Yeni yol açma, asfalt, semt pazarı yeri ve park hizmetinin götürüldüğü mahallede, son olarak parke ve kaldırım çalışması yapılıyor.
     Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 5150 Sokak ile 75. Yıl Caddesi arasında yeni açılan 1 kilometre uzunluğunda, 35 metre genişliğindeki yolun çevresi ile daha önce sıcak asfaltla kapladığı 10 sokakta parke kaldırım çalışması gerçekleştiriyor.
     Bölgedeki sokaklara yaklaşık 15 bin metrekare parke taşı döşenecek. Kaldırıma, görme engelli vatandaşların yürürken yollarını takip edebilmeleri amacıyla kabartma takip taşları yerleştiriliyor.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, mülkiyet ve imar problemlerinin çözmeleri ve yeni yollar açmaları sonucu mahallenin asfalt, park, kaldırım ihtiyacını da plan ve program içerisinde karşıladıklarını söyledi.
     Mahallenin caddelerini ve ara sokaklarını sıcak asfaltla kapladıklarına değinen Tütüncü, parke kaldırım çalışmasıyla Ünsal Mahallesi sakinlerine, çamursuz, tozsuz ve engelsiz sokaklarda yürüme imkanı sunduklarını belirtti.
     Bölgede Devlet Su İşleri (DSİ) su kanalının ayırdığı iki komşu mahalle olan, Ünsal ve Santralde yaşayanlara köprü müjdesini veren Tütüncü, kanal üzerine inşa edecekleri köprü ile iki mahalleyi birbirine bağlayacaklarını kaydetti.
     Yapım ihalesi süreci tamamlanan köprünün inşasına, önümüzdeki günlerde başlanılacağını belirten ifade eden Tütüncü, Köprü çalışması bölge için önemli bir hizmettir. İki mahallede birbirleriyle akraba olan çok insan var. O bakımdan köprü önemli bir yatırımdır dedi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ünsal Mahallesine kaldırım ve köprü yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER