Üniversitelilere madde bağımlılığı semineri verildi

Üniversitelilere madde bağımlılığı semineri verildi


KASTAMONU (A.A) - İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Kastamonu Üniversitesi (KÜ) öğrencilerine madde bağımlılığı semineri verildi.
     KOM Şube Müdürü Mehmet Yanıkoğlu, bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele ile ilgili İl Yerel Eylem Planı kapsamında, öğrencilere, madde bağımlılığı, madde bağımlılığına iten faktörler, bağımlılık yapıcı maddeler ve zararları ile bağımlılıkla mücadele yöntemleri konusunda bilgiler aktardı.
     Bağımlılığın ilk maddesinin sigara olduğunu ifade eden Yanıkoğlu, şöyle konuştu:
     "Bağımlılıkta görülen başlıca sorunlar, eğitim ve öğretim hayatındaki başarısızlıklar, aile içi, ruhsal ve yasal sorunlardır. Korkuyor musun dedikten sonra her şeyin önü açılıyor. Bir kereden bir şey olmaz demeyin, bir kereden çok şey oluyor. Bağımlılık yanında suçu getiriyor. Arkadaşlarınızı iyi tanıyın, tanımadığınız kişilere karşı tedbirli olun. Bağımlı olmayanın umudu, umudu olanın ise her şeyi vardır."
     Seminere, Fazıl Boyner Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Yaşar Bolat, Halk Sağlığı Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Damla Yalnız ile Psikolog Gülnur Pilavoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Üniversitelilere madde bağımlılığı semineri verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER