Üniversiteliler Kenyada su kuyusu açtırdı

Üniversiteliler Kenyada su kuyusu açtırdı -Adıyaman Üniversitesi öğrencileri, düzenledikleri yardım kampanyasıyla Kenyada su kuyusu açtırdı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Üniversitesi öğrencileri, düzenledikleri yardım kampanyasıyla Kenyada su kuyusu açtırdı.
     Afrika Kıtasının su yoksulu ülkeleri arasında yer alan Kenyaya yardım eli uzatan Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri, bu ülkede su kuyusu açtırmanın mutluluğunu yaşadı.
     Öğrencilerden Berivan Aslı Dağ, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, hem yararlı hem de örnek olmak için açlık ve susuzluk sorunu yaşayan Kenyada böyle bir proje yürütmeye karar verdiklerini söyledi.
     Projeye 8 kişilik ekiple başladıklarını ifade eden Dağ, Kenyada bir su kuyusu açtırmak için 3 bin 500 dolar gerektiğini belirterek, Yaklaşık 6 bin 200 lira olan bu parayı temin etmek amacıyla marketlerden yardım istedik. Onlar da sağ olsunlar, bize yardım ettiler. Kermes yoluyla gece arkadaşlarla evde yaptığımız yiyecekleri gündüz sattık. Üç günde 3 bin lira topladık dedi.
     Eksik kalan para için daha sonra kitap ayraçları bastırarak sattıklarını aktaran Dağ, şöyle devam etti:
     Bunları 1 liraya satarak 6 bin liraya ulaştık. Geriye kalan 200 lirayı da iş adamlarının yardımlarıyla temin ettik. Elde ettiğimiz 7 bin liranın 6 bin 200ünü kuyu açtırmak için sivil toplum kuruluşuna gönderdik. Artan parayı da ihtiyaç sahibi insanlara dağıttık. Sadece ders amacıyla değil, her yönden oradaki insanları düşünmek gerekiyor. Afrikada açlıktan, susuzluktan ölen insanlar var. Biz de onlara yardım eli uzattık
     Dağ, kuyunun açılması sonrasında kendilerine gelen fotoğrafları gördüklerinde duygulandıklarını ve mutlu olduklarını dile getirdi.
     Öğrencilerden Fatih Oğuz Çelik de projeye başlarken umutlu olmadıklarını ancak Adıyaman halkının konuya duyarlı davrandığını söyledi.
     Topladıkları paranın miktarının artmasıyla umutlarının da arttığını ifade eden Çelik, En sonunda kuyuyu açmak bizi çok mutlu etti. Oradaki her insanın suyu içişinde biz bu mutluluğu hissedeceğiz. Bu mutluluk bize yeter diye konuştu.
     Adıyaman İnsani Yardım Derneği (YADER) Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Doğan Keleş de kendilerine kuyu açtırma fikriyle gelen öğrencilere destek verdiklerini söyledi.
     Öğrencilere çalışma hakkında bilgi verdiklerini anlatan Keleş, Öğrenciler de Kenyada su kuyusu açma projesi uygulamaya karar verdiler. Bunun alt yapısını hazırladık. Daha sonra şehrin farklı yerlerinde kermesler düzenlenerek projenin parası karşılandı. Bu para banka hesapları kanalıyla oraya gönderildi ve öğrenciler Kenyada bir su kuyusu açtırdı dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Veli Gürgah / Sevil Çelik
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Üniversiteliler Kenyada su kuyusu açtırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER