Üniversite öğrencilerinden örnek davranış

Üniversite öğrencilerinden örnek davranış


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümü 3-A sınıfından 16 öğrenci, Somaliye yardım için düzenledikleri kermesten elde ettikleri parayı Adıyaman İnsani Yardım Derneği Başkanı ve İHH Adıyaman Gönüllüsü Remzi Akkuşa teslim etti
     Adıyaman Üniversitesinde öğretim üyesi olan Yardımcı Doç. Yusuf Kürşat Aytaçın öncülüğünde toplanan 16 öğrenci topluma hizmet uygulama dersi kapsamında Somalide su kuyusu açma projesine imza attılar. Öğrenciler kendi imkanlarıyla topladıkları paraları İHH Adıyaman Gönüllüsü Remzi Akkuş-a teslim ettiler.
     Yardım kampanyası hakkında öğrenciler adına açıklamada bulunan Fatih Oğuz Çelik, Adıyaman Üniversitesinde Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Somalide su kuyusu açma projesi başlattıklarını, projeyi hayata geçirmek için 16 öğrenci bir araya gelerek çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.
     Adıyaman İnsani Yardım Derneği Başkanı ve İHH Adıyaman Gönüllüsü Remzi Akkuş ise şunları kaydetti:
     Öğrencilerin duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim. Üniversiteli gençlerin Somalide Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında Somalide su kuyusu açma projesine katkı sunmaları çok güzel. Duyarlı öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Yapmış olduğu katkılardan dolayı hocamıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin diğer okullardaki gençlere ve STKlara örnek olmasını diliyorum.
     Somali toprakları çok kurak. Ne bir yağmur ne bir kar düşmüş değil. Burada fakirler varken neden Somaliye gidiyorsunuz diyenler o bölgelerde neler yaşandığını bilmeyen insanlardır. Ülkemizin her yerinde suya rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Onların bu imkanları da yok. Öyle bölgeler var ki su bulunmadığından dolayı kendi idrarlarını içiyorlar. Kuyunun maliyeti 3 bin 500 dolardan başlıyor. Arazi şartlarına göre 13 bin dolara kadar da çıkıyor.
     (FUR-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Üniversite öğrencilerinden örnek davranış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER