Üniversite öğrencilerinden engellilere oyuncak odası

Üniversite öğrencilerinden engellilere oyuncak odası -Atatürk Üniversitesinde iki öğrenci, AFADın desteğiyle engelli öğrencilerin zihinsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla oyun odası oluşturdu


ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesinde iki öğrenci, engellilerin zihinsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla oyuncak odası kurdu.
     Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Okulöncesi 3. sınıf öğrencileri Hatice Koca ile Ümmü Gülsüm Gökçe, engelli çocuklara destek olmak için ürettikleri projeyi Recep Birsin Özen Eğitilebilir Okulunda uyguladı.
     Zihinsel engellilerin özellikle teneffüslerde hem güzel vakit geçirmesini sağlamak hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD) de desteğiyle oyun odası oluşturuldu.
     Öğrencilerden Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, zihinsel engelli bireylerin dinlenmesi için oyun odalarına ihtiyacı olduğunu belirterek, "Zihinsel engellilerimiz diğer çocuklar gibi teneffüs saatlerinde normal çocuklar gibi dolaşamıyorlar. Bir odada bazı pekiştireçlerle vakit geçiriyorlar. Biz de buna bir katkı sağlamak amacıyla onların ihtiyaçları doğrultusunda oyun odası hazırladık" dedi.
     Gökçe de odayı engelli çocukların daha iyi zaman geçirebilmesi için oluşturduklarını ifade ederek, odada çocukların gelişimini destekleyen oyuncakların olduğunu söyledi.
     Oyuncak odasında, top havuzu, ip dizme, düşünme ve eşleştirmeye yönelik oyuncakların olduğunu vurgulayan Gökçe, "Zihinsel engelli oldukları için büyük parçalı oyuncaklar olmasına dikkat ettik. Projemizi yaklaşık 2 ayda tamamladık. Oyuncak odası bin 30 liraya mal oldu. AFADın desteğiyle böyle bir çalışma yapabildik" diye konuştu.
     AFAD İl Müdürü Abdurrahman Aktürk ise sosyal sorumluluk projelerine destek sağladıklarını belirterek, üniversite öğrencilerinin projesi için oyuncak materyalleri aldıklarını ifade etti.
     Kurumsal ve toplumsal destek olmak amacıyla etkinlik yaptıklarını belirten Aktürk, "Özellike kız öğrencilerimiz örnek bir çalışma yaptı" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Üniversite öğrencilerinden engellilere oyuncak odası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER