Üniversite harçlarının kaldırılması

Üniversite harçlarının kaldırılması -YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal: -Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın talimatıyla üniversitelerdeki öğrenim harçlarının kaldırılması öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandı (Foto


VAN (A.A) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın talimatıyla üniversitelerdeki öğrenim harçlarının kaldırılması öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandığını bildirdi.
     Rektörlük binasında basın toplantısı düzenleyen Rektör Prof. Dr. Battal, Başbakan Erdoğanın talimatıyla yapılan çalışma sonucunda Bakanlar Kurulu kararı alınarak üniversitelerde öğrencilerden alınan harç ücretleri kaldırıldığını hatırlattı.
     Bu kararın üniversitelerde öğrenimlerini devam ettiren milyonlarca öğrenci için çok önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Battal, bölgedeki üniversitelerde okuyan ve bu harçları ödemekte zorluk çeken öğrencilerin bu kararı sevinçle karşıladıklarını söyledi.
     Üniversitelerinde eğitimlerine devam eden öğrencilerin maddi imkanlarının iyi olmadığı için harçların kaldırılması için daha önce bir girişimlerinin olduğunu anlatan Battal, şunları kaydetti:
     Hatta okulda öğrencilerimizin harçlarının ödenebilmesi için bir kampanya başlatmıştık. Dün itibariyle Bakanlar Kurulunda alınan kararla bu sıkıntı ortadan kaldırılmış oldu. İkinci öğretim ücretleri ise mevzuat açısından farklı bir statüde olduğu için TBMMde kanun çıkarılmak suretiyle kaldırılması gerekiyor.
     Her yıl harç ödemek için çok ciddi sıkıntılar çeken öğrenciler adına bu kararı alan başta Başbakan Erdoğan olmak üzere kabine üyelerine teşekkür eden Battal, kayıt dönemi öncesinde bu kararın alınması öğrencileri de rahatlattığını vurguladı.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Üniversite harçlarının kaldırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER