Üniversite adayları için danışma merkezleri açıldı

Üniversite adayları için danışma merkezleri açıldı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilere tercihlerde yardımcı olmak amacıyla danışma merkezleri açtı.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Rehberlik Araştırma Merkezinde oluşturulan danışmanlık birimleri ile öğrencilere doğru tercih yapmaları konusunda rehberlik hizmeti sunulacak.
     İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Alagöz, yaptığı açıklamada, 23 Temmuz ile 3 Ağustos tarihleri arasında öğrencilerin tercih yapacağını belirtti.
     Alagöz, Adıyamanın üniversite sınavlarında iller sıralamasında orta sıralarda olduğuna işaret ederek, İlimiz eğitim alanında Türkiye ortalamasının içerisinde olan bir il, fakat bizim en zayıf yanımız tercihlerde yaptığımız bazı yanlışlar yüzünden yerleştirmelerde il olarak alt sıralarda bulunmaktayız dedi.
     Öğrencilerin tercih yaparken belli üniversiteler üzerende yoğunlaştığını dile getiren Alagöz, Öğrencilerimiz bu yoğunlaşmadan kurtarmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Cumhuriyet İlköğretim Okulunda ve Rehberlik Araştırma Merkezinde toplam 16 uzman personelle velilerimize ve öğrencilerimize tercih konusunda rehberlik hizmeti vermek amacıyla bürolar kurduk. Bu bürolarda mesai saatleri içeresinde öğrencilere ücretsiz olarak hizmet verilecek ve her türlü sorularına cevap verilecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Üniversite adayları için danışma merkezleri açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER