UNESCO heyeti Gaziantepte

UNESCO heyeti Gaziantepte -Heyet, Suriyelilerin kaldığı Nizipteki çadır kenti ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - UNESCO Türkiye Milli Komisyonu heyeti, Suriyelilerin kaldığı Nizipteki çadır kenti ziyaret etti.
     Yaklaşık 10 bin Suriyeli sığınmacının kaldığı çadır kente gelen heyet, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) il Müdürü Sinan Atakandan bilgi alarak çadırları ziyaret etti. Suriyeli sığınmacılar ve çocuklarıyla yakından ilgilen heyettekiler, daha sonra çadır kentteki okulu ziyaret ederek öğrencilere verilen eğitimi yerinde gördü.
     UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Most İhtisas Komisyonu Başkan Vekili Doç. Dr. Akif Kireçci, Nizip ve Karkamıştaki çadır kentlerde gördükleri manzaradan etkilendiklerini söyledi.
     Çadır kentte Suriyelilere gösterilen ilgiyi, hizmeti ve özellikle verilen eğitimi beğendiklerine dile getiren Kireçci, olumlu gelişmeleri Ankarada ve UNESCO Uluslararası Komisyonunda aktaracaklarını kaydetti.
    
     -Hizmetler, dünyada örnek teşkil edecek nitelikte-
    
     Türkiyede, Suriyeli misafirlere verilen hizmetlerin dünyada örnek teşkil edecek nitelikte olduğunu vurgulayan Kireçci, şunları kaydetti:
     Bülbülü altın kafese koymuşlar, onlar vatanım demiş. Umarım bu insanlar da en kısa zamanda vatanlarına dönerek daha mutlu olurlar. Biz zaten ziyaret öncesi Türkiyede Suriyeli misafirlere yönelik verilen hizmetin iyi olduğunu duyuyorduk. Ama bu kadar iyi organize ve düzen içerisinde bir hizmet verildiğini bilmiyorduk. Gördüğümüz kadarıyla yapılan hizmet düzenli ve standartlara uygun bir şekilde veriliyor.
     Heyet, daha sonra Nizipteki konteyner kenti ziyaret etti.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber UNESCO heyeti Gaziantepte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER