UND heyetinden Habur Sınır Kapısına ziyaret

UND heyetinden Habur Sınır Kapısına ziyaret -UND Yönetim Kurulu üyesi Aydoğan: Tek beklentimiz ilgili bakanlığın Habur Sınır Kapısına üçüncü köprüyü petrol taşımaları başlamadan önce tamamlamasıdır (Fotoğraflı-Görünt


ŞIRNAK (A.A) - Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu üyesi Tahir Aydoğan, Tek beklentimiz ilgili bakanlığın Habur Sınır Kapısına üçüncü köprüyü petrol taşımaları başlamadan önce tamamlamasıdır dedi.
     Aydoğan beraberinde UND Çalışma Grubu Başkanı Müslim Kaya ile Halil İbrahim Gümrüğünde yaptıkları ziyaretin ardından Habur Sınır Kapısına geldi.
     Habur Başmüdürlük binasında düzenlenen toplantıda Habur Mülki İdare Amiri Turgay İlhan tarafından Aydoğan ve Kayaya slayt eşliğinde brifing verildi.
     İlhan, şimdiye kadar yaşanan personel yetersizliğine değinerek, bundan böyle personel sıkıntısının Habur Sınır Kapısında yaşanmayacağını söyledi.
     Sınır kapısında termokingli araçlar için geçiş üstünlüğü sağladıklarını ve Haburda 4 gün bekleyen bu araçların artık 6 saatte geçiş yaptıklarını ifade eden İlhan, Habur Sınır Kapısında gümrük işlemlerini hızlandırdık. Gümrük giriş çıkışlarını 3 bin 500den 4 bin 500e çıkarttık. Ayrıca transit geçiş işlemlerini başlattık. Iraktan günde ortalama bin turist alıyoruz. Otobüs turizmini geliştirdik. Otobüsler 1 saat içerisinde yurda giriş yapıyor dedi.
     İlhan, malın yüklendiği yerde gümrük işlemi yapılması halinde gümrük işlemlerinin daha da hızlanacağını belirtti.
     UND Yönetim Kurulu üyesi Tahir Aydoğan ise, iki komşu ve kardeş ülkenin vatandaşlarının iç içe yaşadığını ifade ederek, iki gümrükte aynı enerjiyi yakaladıkları için Iraktaki gümrük başmüdürlerine sektör adına teşekkür etmek için geldiklerini söyledi.
     Çalışmaların daha verimli hale gelmesi için birlikte çalışmak istediklerini vurgulayan Aydoğan, Sektör olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Irak ile ihracatımız her geçen gün artıyor. Arkadaşlarımızın gayretiyle bu şartlarda sorunları aza indirmeyi istiyoruz. Tabii üçüncü köprüyü de sayın valimiz ve Irak hükümeti ile konuştuk. Tek beklentimiz ilgili bakanlığın Habur Sınır Kapısına üçüncü köprüyü petrol taşımaları başlamadan önce tamamlamasıdır. Bu köprü iki ülkenin menfaati için bir an önce bitirilmelidir diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Demirhan / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber UND heyetinden Habur Sınır Kapısına ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER