Ummanlı valiler Kayseride

Ummanlı valiler Kayseride -Ummandaki 5 kentin valisi, yerel yönetim biçimlerini yerinde görmek için geldikleri Kayseride valilik ve belediyeyi ziyaret etti


KAYSERİ (A.A) - Ummandaki 5 kentin valisi, yerel yönetim faaliyetlerini yerinde görmek için geldikleri Kayseride valilik ve belediyeyi ziyaret etti.
     Türk İdareciler Derneğince İstanbulda düzenlenen Avrasya, Ortadoğu, Kuzey Afrika Devlet Taşra Temsilcileri Kongresine katılan Ummanın 5 valisi Kayseriye geldi.
     Al Braimi, Güney Al-Batinah, Kuzey Al-Sharqiyyah, Al-Wusta ve Güney Al Sharqiyyahın Valileri, Kayseri Valisi Şerif Yılmazı makamında ziyaret etti.
     Al Braimi Valisi Seyid İbrahim bin Said, ziyarette yaptığı konuşmada, İstanbulda düzenlenen kongrenin çok faydalı geçtiğini, diğer ülke yöneticileriyle fikir alışverişinde bulunma imkanı bulduklarını söyledi.
     Kayserinin ticari yönden önemli bir kent olduğunu bildiklerini belirten Said, Burada olmaktan çok mutluyuz. Kayserinin hem yerel yöneticilerini ziyaret edeceğiz hem de tarihi güzellikleri görme imkanı bulacağız. Ülkelerin kaynaşması açısında bugün burada yöneticiler olarak pratik yapacağız dedi.
     Said, Vali Yılmazı da çalışma arkadaşlarıyla Ummanda ağırlamaktan onur duyacaklarını kaydetti.
     5 valiyi ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Vali Şerif Yılmaz ise, Umman ile Türkiye arasında geçmişten gelen bir birliktelik olduğunu belirtti.
     Yılmaz, Hem yöneticilerin hem de halkların böyle vesilelerle bir araya gelmelerini önemsiyoruz. Umman dost ve kardeş olduğumuz bir ülke. 5 ilin valisi bugün Türkiyenin örnek kentlerinden olan Kayseriyi gezme imkanı bulacaklar, onları en güzel şekilde ağırlayacağız diye konuştu.
     Ziyaretin ardından Vali Yılmaz, valilere işlemeli bakır tabak, konuk valiler de Yılmaza Ummanın simgesi olan bir hançer hediye etti.
     Heyet, valilik ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekiyi de makamında ziyaret etti.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Ummanlı valiler Kayseride Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER