UMEM Projesine muhtar desteği

UMEM Projesine muhtar desteği


ADANA (A.A) - Adana Sanayi Odasının koordinatörlüğünde yürütülen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesine muhtarlardan destek geldi.
     Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Sanayi Odasında, mahalle muhtarlarının katılımıyla düzenlenen, UMEM Projesi Bilgilendirme Toplantısında projeyle istihdam sorununa çözüm bulunması, işsizlere meslek ve firmalara nitelikli eleman kazandırılmasının amaçlandığını bildirdi.
     Sanayiden sonra tarım ve hizmet sektörlerinin de proje kapsamına alındığını ifade eden Sürenkök, bugüne kadar açılan ve bir bölümü halen devam eden 125 kursa bin 192 kişinin katıldığını, bin 21 kişinin staj yaptığını ve 543 işsizin işe yerleştirildiğini söyledi.
     Sürenkök, UMEM kurslarına kursiyer bulmakta güçlük çekildiğini belirterek, muhtarlardan mahallelerinde bulunan işsizleri projeye katılmaya yönlendirmelerini istedi. Sürenkök, Meslek öğrenirim, işte çalışırım diyenleri bekliyoruz. Hem sanayicimizin nitelikli eleman bulmasına, işsizlerin de iş sahibi olmasına yardımcı olun. Adanada işsizlik sorununun çözümlenmesine katkıda bulunun dedi.
     Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Adana İl Müdürü Haşim Meydan da, işsizlere bir yandan meslek öğretilirken diğer taraftan kurs süresince günde 20, ayda 450 lira maaş verildiğini dile getirerek, Yeter ki, iş ayrımı yapmasın, iş istesin, çalışmaya gönlü olsun. İşsizlere iş, işverenlere eleman bulduğumuz zaman mutlu oluyoruz diye konuştu.
     Adana İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Gelen ise, UMEM Projesi ile istihdam sorununa çözüm bulunması için 3 okulda kurslar düzenlendiğini belirterek, Toplam 6 ay devam eden kurs sonunda işsizlere meslek öğretilip iş sahibi yapılıyor. İş hazır, o iye göre vasıflı eleman yetiştiriyoruz dedi.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber UMEM Projesine muhtar desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER