ULUTEKın Ar

ULUTEKın Ar-Ge yetkinliği bakımından birinci seçilmesi -UÜ Rektörü Prof. Dr. Dilek: Atacağımız adımlarla özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerle olan iş birliğini daha da artıracağız


BURSA (A.A) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, atacakları adımlarla özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerle olan iş birliğini daha da artıracaklarını bildirdi.
     Prof. Dr. Kamil Dilek, UÜ Rektörlük B Salonunda düzenlenen basın toplantısında, Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinin (ULUTEK), 6ncı yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge yetkinliği bakımından birinci seçilmesinin önemli olduğunu söyledi.
     Bu başarıdan gurur duyduğunu belirten Prof. Dr. Dilek, Atacağımız adımlarla özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerle olan iş birliğini daha da artıracağız. Bundan sonra daha da üst sıralara yükseleceğimize inanıyorum dedi.
     ULUTEK Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Parseker de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksine göre Ar-Ge projeleri, harcama ve gelirlerine göre yapılan değerlendirmede, 32 bölgeyi geride bırakarak birinci sırada yer aldıklarını anlattı.
     Devlet destekleri, Ar-Ge yetkinliği, ihracat verileri, fikri mülkiyet hakları, kuluçka programları ve teknoloji transfer ofisi hizmetleriyle üniversite-sanayi iş birliği kapasitesine göre yapılan genel değerlendirmede de 6ıncı olduklarını dile getiren Parserker, Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin en önemli hedefinin Ar-Ge olduğu göz önüne alındığında, ULUTEKin Ar-Ge yetkinliği bakımından birinci seçilmesini çok önemli diye konuştu.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER