Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali

Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali -Ordu Belediyesince bu yıl 3üncüsü düzenlenen Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali Çarşamba günü başlıyor


ORDU (A.A) - Ordu Belediyesince bu yıl 3üncüsü düzenlenen Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali, Çarşamba günü başlayacağı bildirildi.
     Belediye Başkanı Seyit Torun, yaptığı yazılı açıklamada, dört gün boyunca sürecek olan festivalin iki yıl önce Edebiyat Günleri ismiyle uluslararası bir boyuta taşındığını belirtti.
     Festival kapsamında Karadeniz Bölgesinin ilk ve tek edebiyat mekanının olacağı Ordu Dünya Yazarlar Evinin açılarak dünya edebiyatına hizmet vereceğini ifade eden Torun, Festivalde, bu yıl bir ilki daha gerçekleştirerek, Ordu Dünya Yazarlar Evini dünya edebiyatının hizmetine açacağız. Karadeniz Bölgesinin ilk ve tek edebiyat mekanında Ordu Belediyesi, Orduyu ziyaret edecek dünya edebiyatının usta isimlerini yıl boyunca burada ağırlayacak ifadelerini kullandı.
     Torun, açıklamasında şunları kaydetti:
     Kentimize gelen konuklarımız bu etkinliklerle birlikte bu ilin farklı yönlerini de tanıma imkanı bulmaktadır. Artık Ordu kenti tabii güzelliklerinin yanında yapılan bu tür etkinliklerle de ilgi odağı olurken, kendini tanıtma fırsatı yakalamaktadır. Ordu Belediyesi olarak kentin tanıtımı için, halkımızdan aldığımız destek ve güçle bu tür organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Geçmişinden günümüze kültür ve sanatla iç içe olan Ordu insanı yapılan etkinliklere büyük ilgi göstermektedir. Karadenizde farklı bir kent olgusunu ortaya çıkarmak için uluslararası boyutta festivaller yapıyoruz. Bilinmesini isteriz ki geride bıraktığımız yıllarda gerçekleşen etkinlikler meyvesini vermeye başlamıştır. Ordu artık insanların bildiği ve tanıdığı bir kenttir. Doğasıyla, insanıyla bu farklılığı ortaya çıkarmaya devam edeceğiz Torun, yerli ve yabancı 80 şair ve yazarın katılacağı festival kapsamında söyleşi, panel, konser, tiyatro gösterisi ile fotoğraf, belge ve resim sergilerinin düzenleneceğini söyledi.
    
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER