Uluslararası Kültür Akademisi Birliği

Uluslararası Kültür Akademisi Birliği Derneği Başkanı Yacan: Yerel yönetimlerin güçlendirilmesiyle hem merkezi yönetimin üzerindeki iş yükü azaltılabilecek hem de yerelde çözülebilecek her konu merkezi yönetime taşınmadan daha h


KÜTAHYA (A.A) - Uluslararası Kültür Akademisi Birliği (UKAB) Derneği Başkanı İbrahim Yacan, yerel yönetimlerin güçlendirilmesiyle hem merkezi yönetimin üzerindeki iş yükünün azaltılabileceğini hem de yerelde çözülebilecek her konunun merkezi yönetime taşınmadan daha hızlı şekilde çözülebileceğini bildirdi.
     Yacan, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl 18 Nisanda kurulan derneğin, yeni anayasa yapım sürecine ilişkin çalışmasını tamamladıktan sonra yerel yönetimlerin güçlendirilmesiyle ilgili detaylı ve akademik bir rapor hazırladığını belirtti.
     Yerel yönetimlerin özgürlük, eşitlik, temsil, katılma gibi değerleri barındırmasından dolayı önemli olduğunu ifade eden Yacan, şunları kaydetti:
     Yerel yönetimlerin güçlendirilmesiyle hem merkezi yönetimin üzerindeki iş yükü azaltılabilecek hem de yerelde çözülebilecek her konu merkezi yönetime taşınmadan daha hızlı şekilde çözülebilecektir. Böylece merkezi yönetim de daha mühim konularla ilgili daha rahat efor sarf ederek, daha hızlı, doğru ve kolay şekilde sonuçlara ulaşabilecektir. Bu güçlendirme, stratejik her konuda merkezi yönetimin de ağırlığını azaltmayacak düzeyde olmalıdır. Bunun dengesi en hassas şekilde ayarlanmalıdır. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, seçilmişleri atanmışların önünde tutmalıdır. Bunlar da kanunlarla düzenlenerek sağlanmalıdır.
     Yacan, yerel yönetimlerin güçlenmesinin, sivil toplumun karar mekanizmalarına daha fazla katılabilmesine ve yerel yatırımlarda daha etkin söz sahibi olabilmesini sağlayacağına dikkati çekerek, yerel yönetimlerle ilgili hazırladıkları raporun, TBMM ve gerekli mercilere iletildiğini duyurdu.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Uluslararası Kültür Akademisi Birliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER