Uluslararası Hukukçular Birliği Konya Buluşması

Uluslararası Hukukçular Birliği Konya Buluşması -HUDER Konya Şube Başkanı Şenalp: -Konya buluşmasında Arakan, Suriye, Irak, Filistin, Gazze, Bahreyn, Doğu Türkistan ve benzeri yerlerde yaşanan hak ihlallerini yerinde araştırma, il


KONYA (A.A) - Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Konya Şube Başkanı Mehmet Şamil Şenalp, Uluslararası Hukukçular Birliği Konya Buluşmasında Arakan, Suriye, Irak, Filistin, Gazze, Bahreyn, Doğu Türkistan ve benzeri yerlerde yaşanan hak ihlallerini yerinde araştırma, ilgilileri dinleme ve raporlar hazırlama kararı alındığını bildirdi.
     Şenalp, yaptığı yazılı açıklamada, bugün hayat hakkı başta olmak üzere insanların en tabii haklarının ihlal edildiğini, insanların inançları veya farklı aidiyetleri nedeniyle acımasızca öldürüldüğünü belirtti.
     İnsanların haklarını ve onurlarını korumak üzere kurulan Birleşmiş Milletlerin (BM) görevini yerine getirmediğini ileri süren Şenalp, şunları kaydetti:
     Hak ihlallerinin önlenememesi uluslararası adil ve etkin sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını acil ve zorunlu kılmaktadır. Birliğimiz bu boşluğu doldurmak üzere dünya genelinde çalışmalar yapmayı kararlaştırmış, Konya buluşmasında Arakan, Suriye, Irak, Filistin, Gazze, Bahreyn, Doğu Türkistan ve benzeri yerlerde yaşanan hak ihlallerini yerinde araştırma, ilgilileri dinleme ve raporlar hazırlama kararı almıştır. Bu raporlar uluslararası kamuoyuyla paylaşılacaktır. Katliamların artarak devam ettiği Burma için acilen sempozyum ve sergi düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.
     Şenalp, birliğin, amacı doğrultusunda faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğine açık olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Mümin Altaş / Metin Bolat
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Uluslararası Hukukçular Birliği Konya Buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER