Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Programı

Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Programı -8 ülkeden 30 öğrenci, Çanakkaleyi ziyaret etti (Fotoğraflı - Görüntülü)


ÇANAKKALE (A.A) - Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Programı kapmasında, 8 ülkeden 30 öğrenci Çanakkaleyi ziyaret etti.
     Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığının üyesi olduğu Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Teşkilatının düzenlediği programa katılan ABD, Avustralya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Hong Kong, Hollanda ve İngiltereli öğrenciler, ilk olarak Troya adlı filmde kullanıldıktan sonra kordon boyunda sergilenen Troia Atını ziyaret etti.
     Öğrenciler ve THK Çanakkale Şube Başkanı Metin Sarf, daha sonra Vali Güngör Azim Tuna ile görüştü.
     Tuna, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, binlerce yıllık tarihin dönüm noktası olabilecek savaşlara tanıklık etmesi, birçok eski medeniyete ev sahipliği yapması dolayısıyla Çanakkalenin önemli bir kent olduğunu söyledi.
     Eskiden savaşlarıyla tanınan güzel coğrafyada, bugün barış ve dostluk içinde yaşadıklarına işaret eden Tuna, Çanakkale Savaşlarına katılan ülkelerin vatandaşları her yıl buraya geliyor ve birlikte anma törenleri yapıyoruz. Çanakkale, iki kıtayı bir araya getiren, aynı zamanda da dünyada eşsiz güzellikleri barındıran bölgelerden birisi. Kentimiz, adaları, Kaz Dağları, Türkiyenin ikinci en uzun kıyıları, büyük turizm potansiyeliyle dünyanın en gözde mekanları arasında girmeye aday durumda diye konuştu.
     Vali Tuna, daha sonra öğrencilere hediyeler verip, anı fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER