Uluslararası Engelli Çocuk Festivali

Uluslararası Engelli Çocuk Festivali -Adana Büyükşehir Belediyesinin Altın Koza etkinlikleri kapsamında bu yıl 8incisini düzenlediği festival, yarın başlıyor


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesinin Altın Koza etkinlikleri kapsamında bu yıl 8incisini düzenlediği Uluslararası Engelli Çocuk Festivali yarın başlıyor.
     Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, düzenlediği basın toplantısında, festivale bu yıl KKTC, Azerbaycan ve Romanya gibi ülkelerin yanı sıra, yurt içinden de Ankara, Diyarbakır ve Trabzondan konukların katılacağını söyledi.
     Festivalin Birlikte yaşamanın engeli yoktur temasını içerdiğini belirten Aldırmaz, her insanın engelli adayı olduğunu bildirdi.
     Aldırmaz, belediye olarak engelsizlere yönelik hizmetler gerçekleştirdiklerini anımsatarak, Bu konuda kavşaklarda düzenleme yaparken belediye otobüslerimize de engellilerin binebileceği rampalar yerleştirdik. Kamu kuruluşlarında da bu konuda düzenlemeler var. Tüm iş yerlerinin de engelsizler yararına düzenlenmesi çağrısında bulunuyoruz dedi.
     Engellilerle ilgili kampüs yapılacağını da açıklayan Aldırmaz, şunları söyledi:
     Bu yıl festivalin amacı engelli sorunlarının çözümü için toplumsal ve yönetsel farkındalık yaratıp, imkan tanındığında engellilerin neler yapabileceğini göstermek. Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi öncülüğündeki bu festival, renkli görüntülere sahne olacak.
     Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya da, etkinliklerde animatörlerin, müzik gruplarının gösteri ve konserlerinin yer alacağını söyledi.
     Engelli gençlerin halk dansları gösterileri ile festivalin coşkulu geçeceğini bildiren Karakaya, Adana halkının festivale destek vererek renk katmalarını bekliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Uluslararası Engelli Çocuk Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER