Ulusal fotoğraf yarışması

Ulusal fotoğraf yarışması -Gaziantep Büyükşehir Belediyesi lale konulu fotoğraf yarışması düzenledi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, lale konulu ulusal fotoğraf yarışması düzenledi.
     Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, yaptığı yazılı açıklamada, kültür ve sanat etkinliklerine bir yenisini ekleyerek, ulusal fotoğraf yarışmasının ilkini düzenlediklerini belirtti.
     Dereceye giren fotoğraflarla Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin arşivini zenginleştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Marangoz, şunları kaydetti:
     Türklerin yeryüzünde izledikleri yolda onlara yoldaşlık eden, Orta Asyadan çıkarak Anadolu topraklarına yerleşen ve buradan da Avrupaya yayılmış özel bir çiçektir lale. O uzun yolculuktaki her koşula uyum sağlayarak simgeleşmiştir. Hem rengi hem duruşuyla bir güzellik, hem de sert doğa koşullarına dayanışıyla bir güç anıtı gibi dağları, tepeleri, ovaları ve kırları kaplar. Her türlü öyküye kucak açarak çoğalır, sanatçıları esinlendirir.
     Anadolu Selçuklularının çinilerinden Osmanlı sanatının incelikli motiflerine, ardından da Avrupalı ressamların hayranlıkla hareketlenen fırçalarına uzanır lale. Biz de bu özel bitkiyi fotoğraf sanatçılarının kadrajına taşımak üzere yola çıktık. Böylece hem fotoğraf sanatına katkıda bulunmayı, hem de fotoğrafçılarımızı doğayla buluşturmayı düşünerek laleyi ön plana çıkartmak istedik.
     Amatör ve profesyonel, fotoğrafa meraklı herkese açık olan yarışmaya başvuruların 10 Haziran 2013te sona ereceğini vurgulayan Marangoz, birinciye 5 bin 500 TL ve altın madalya, ikinciye 3 bin TL ve gümüş madalya, üçüncüye ise 2 bin TL ve bronz madalya verileceğini, ayrıca mansiyonların 250 TL, sergilemelerin ise 100 TL ile ödüllendirileceğini vurguladı.
     Yarışmaya katılımla ilgili bilgilerin www.gaziantep-bld.gov.tr internet adresinden alınabileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Ulusal fotoğraf yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER