Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi

Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi -Niğde Üniversitesi (NÜ) 27-30 Haziran tarihleri arasında 10. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresine ev sahipliği yapacak


NİĞDE (A.A) - Niğde Üniversitesi (NÜ) 27-30 Haziran tarihleri arasında 10. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresine (UFBMEK) ev sahipliği yapacak.
     NÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, yaptığı açıklamada, üniversitenin 20. kuruluş yıl dönümünü düzenledikleri ulusal ve uluslararası boyuttaki bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklerle kutladıklarını ifade etti.
     Bu kapsamda eğitim camiası açısından büyük önem taşıyan UFBMEKe ev sahipliği yapmaya hazırlandıklarını belirten Prof. Dr. Görür, 27-30 Haziran 2012 tarihleri arasında Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilecek kongrede fen bilimleri ve matematik eğitimi alanındaki yeni gelişmelerle, bu alanlara nitelikli öğretmen yetiştirme konusunda yapılan araştırma sonuçları paylaşılacak ve eğitime olan katkıları değerlendirilecek şeklinde konuştu.
     Kongreye bu yıl yaklaşık bin 500 kişinin katılmasının beklendiğini belirten Görür, Milli Eğitim Bakanlığı ile eğitim fakülteleri işbirliği ile iki yılda bir düzenlenen Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresinin 10.suna ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çok sayıda bilim insanının bir araya geleceği kongrede fikir paylaşımı sağlanacak dedi.
     Görür, 10. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresinin ardından 5-8 Eylül 2012 tarihlerinde 25. Ulusal Matematik Sempozyumu, 19-22 Eylül 2012 tarihlerinde 15. Ulusal Kil Sempozyumu ve 11-13 Ekim 2012 tarihlerinde de Otomatik Kontrol Türk Milli Komitesi 2012 Ulusal Toplantısını gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER